25n
25N
25N

Malferida, el refresc valencià que competeix amb la Coca-cola

‘Malferida’ està inspirada en la creença que l’origen de la Coca-cola es troba en el municipi d’Aielo de Malferit

facebook.com/malferida

Malferida, el refresc valencià que competeix amb la Coca-cola
09/01/2019 -

Lucía Mompó, una jove emprenedora de 22 anys, ha revolucionat el mercat amb el llançament de ‘Malferida’, un nou refresc de cola, basat en ingredients naturals i sense sucre, però inspirat en una història que corre pels carrers del poble valencià d’Aielo de Malferit, i que la CEO d’aquest nou refresc explica en el seu blog: “Aquest estiu passat, estàvem reunits a casa contant històries dels nostres avantpassats, i va eixir una de les més debatudes: ‘L’origen de la fórmula de la Coca-cola’. Es diu que té vinculació amb Aielo de Malferit. Va ser llavors quan em vaig veure bevent el nostre refresc de cola”.

I, així, de la manera més casual, però amb molt d’esforç i amb el suport financer de ‘Lanzadera’, l’acceleradora d’empreses de Juan Roig, ‘Malferida’ ha eixit a la venda. Una beguda que evoca el passat d’aquest municipi valencià, i que, fins i tot, a alguns els transporta a la seua infància, però amb un disseny innovador que ha tingut un gran acolliment.

De moment, ‘Malferida’ està disponible en 70 punts de venda de la Comunitat Valenciana, majoritàriament restaurants i bars, com ‘La Tasqueta’, ‘Sequer Lo Blanch’ o ‘UNO’ en el Mercat Central de València, entre altres, que es poden localitzar a través de la pàgina web perquè ningú es quede sense provar un refresc que, sens dubte, ha vingut per a quedar-se.

Es diu que sis anys abans del naixement oficial de la Coca-cola, en aquest xicotet municipi valencià ja comptaven amb un xarop, que no solament tenia un sabor molt semblant, sinó que compartien una base molt similar: anou de Kola i fulles de coca del Perú. Aquest xarop era conegut com a ‘Nuez de Kola-coca’. Per això, quan en 1953, la companyia d’aquesta beguda internacional va voler començar a comercialitzar el seu producte a Espanya va haver de viatjar fins a Aielo de Malferit per a comprar la patent. Realitat o llegenda, l’important és que aquest municipi, anys després, compta ja amb una beguda de cola que els representa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + vint =

bombers
bombers