25n
25N
25N

Mostres, xarrades i observacions astronòmiques, el cap de setmana en un macroesdeveniment de divulgació científica a València

UV

Mostres, xarrades i observacions astronòmiques, el cap de setmana en un macroesdeveniment de divulgació científica a València
13/04/2019 -

Conferències, exposicions, monòlegs, taules redones, observacions astronòmiques i directes en Youtube són algunes de les activitats previstes en Ogmios, un macro esdeveniment de divulgació científica organitzat per la Federació Valenciana de Divulgació Científica i la Ciutat de les Arts i les Ciències aquest dissabte 13 i el diumenge 14 d’abril. L’acte, en el Museu de les Ciències comptarà amb més de 30 divulgadores i divulgadors com Rocío Vidal, Ignacio Crespo, Daniel Orts i Elena Gómez, entre altres.

Ogmios divulgarà la ciència “d’una manera diferent, combinant el rigor amb l’humor”, i tractarà una àmplia varietat de temes, des de les pseudociències fins a la física quàntica, passant per com funciona el cervell, astronomia, escepticisme, matemàtiques o biomedicina. L’acte, en el qual col·labora la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de la Ciutat de les Arts i de les Ciències, segons ha informat la Universitat de València (UV) en un comunicat.

Per part de la Universitat de València participen l’astrofísica i investigadora integrant de la col·laboració internacional Virgo, Isabel Cordero; el divulgador Alberto Aparici, de l’Institut de Física Corpuscular; el doctor en Biologia Molecular i professor Carlos Romá; la investigadora en Neurociències Carmen Agustín; la biotecnóloga Lidia Monzó i el biòleg de l’I2 SysBio Mariano Collantes, guanyador de la I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals de la UV, entre altres.

A més, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) coorganitza un taller infantil on, en un camp de futbol en miniatura, hi haurà un partit amb quatre robots NXT, muntats en forma de tribot i controlats per Bluetooth mitjançant dispositius mòbils.

L’Institut de Física Corpuscular (IFIC) de la Universitat i del CSIC també realitza el taller ‘Acceleradors de partícules, explorant els límits de la matèria’, en el qual personal investigador que treballa en el CERN explicarà com funcionen aquestes màquines, i amb l’ajuda de dos models accelerarà pilotes en lloc de partícules.

“Amb tot el múscul divulgatiu que té la ciutat de València, hem decidit crear el macroaconteciment Ogmios, ja que divulgar la ciència és una de les nostres passions”, ha explicat Ignacio Crespo, membre de la Federació Valenciana de Divulgació Científica (Fevadic).

Aquesta activitat va més enllà de les tradicionals xarrades i comptarà amb nous formats, com podcasts en viu. Per exemple, el programa de ràdio ‘Amb certesa’, dirigit per Antonio Rivera, portarà a l’escenari les revolucions científiques i comptarà amb la participació del físic David Ibañez i de la politòloga Gemma Rabal.

“Ogmios s’ha concebut per a incorporar diverses maneres de divulgació, amb l’objectiu de fer que la ciència arribe a les persones d’una manera amable, divertida i també encuriosir. A més, vol cridar l’atenció del públic més jove”, ha assenyalat el també integrant de Fevadic David Ibáñez Gil de Ramals.

CÒMICS, VINYETES HUMORÍSTIQUES I ANIMACIONS

L’esdeveniment de divulgació científica també tindrà una exposició d’il·lustració científica, formada per còmics, infografies, vinyetes humorístiques i animacions, i en la qual es donarà imatge i veu a cinc grans personatges de la il·lustració científica.

L’organització d’Ogmios ha sigut possible per Fevadic i ha comptat també amb la col·laboració de la Ciutat dels Arts i dels Ciències, el Cefire-Ctem, l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) de la Universitat de València i del CSIC, S2 Grup, la Universitat Politècnica de València, Mensa España i Scenio.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + dos =