25n
25N
25N

El Parc Central avança: llum verda a la nova canalització que evita les obres al carrer Sant Vicent

Els terminis avancen segons el que es preveu, i en 2021 arrancarien les obres del Canal d’Accés

El Parc Central avança: llum verda a la nova canalització que evita les obres al carrer Sant Vicent
12/06/2019 -

El Parc Central continua avançant. Com ja avançarem, el següent pas per a continuar desenvolupant aquest gran pulmó verd per a la ciutat de València era el soterrament de les vies, amb la consegüent creació del Canal d’Accés i el Túnel Passant. Així, per a dur a terme aquesta obra de gran envergadura, la comissió executiva de la Societat Parc Central ha donat llum verda a l’alternativa definitiva per al desviament del col·lector sud, una actuació imprescindible per a poder dur a terme el soterrament.

Al principi, aquestes obres, que comptaven amb un pressupost aproximat de 50 milions d’euros, implicaven la instal·lació d’una nova canalització des del carrer Sant Vicent fins a la ronda nord. No obstant això, l’alternativa presentada, i que ha aconseguit el vistiplau, no solament redueix el pressupost fins als 31 milions d’euros, sinó que evita les obres per un dels carrers més transitats de la ciutat, com és el carrer Sant Vicent.

D’aquesta manera, la qual cosa s’ha proposat és la realització d’una nova canalització que discorrerà de forma paral·lela al traçat ferroviari, pel futur bulevard de Federico García Lorca, i que travessarà les vies en un punt pròxim a la ronda sud. Sens dubte, una proposta molt més beneficiosa i més senzilla de dur a terme que ha permés aquest important abaratiment dels costos.

I és que tot va segons el que es preveu. Així, tot apunta que serà en 2021 quan arrancaran les obres de la construcció del Canal d’Accés i el Túnel Passant que suposaran un pas important per a posar fi a la divisió de la ciutat en dos, però també l’entrada i eixida dels trens d’alta velocitat i rodalia en soterrat a la ciutat.

Com ja va explicar en el seu moment l’Alcalde de València en funcions, Joan Ribó, “és una gran satisfacció el fet d’haver arribat a un acord que, per fi, donarà solució a les infraestructures ferroviàries d’accés a la ciutat, i a la vertebració i connexió dels barris limítrofs de l’actual platja de vies” de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + quinze =

escalante
Informacion coronavirus
el puig
Informacion coronavirus