25n
25N
25N

Loles Ripoll: "Que María Villajos (PP) explique als veïns perquè els posen un tanatori al costat de casa"

Loles Ripoll: "Que María Villajos (PP) explique als veïns perquè els posen un tanatori al costat de casa"
14/02/2017 -

La problemàtica del Tanatori ve de lluny. Es remunta al 2013, any en què Lorenzo Agustí era alcalde i María Villajos regidora d’Urbanisme. En aquells dies, Villajos, portà al ple municipal una modificació puntual al PGOU per tal d’incloure la possibilitat d’implantar un tanatori al nucli urbà del municipi. La modificació que va ser aprovada sense el vot favorable de Compromís va resultar ser un vestit a mida per a l’empresa promotora de la infraestructura funerària, ja que el mateix dia que es votava al Plenari la modificació de l’ordenació urbanística, la mercantil presentava el projecte al col·legi d’arquitectes.

“Com pot ser que abans de la modificació del PGOU l’empresa ja tinguera el projecte preparat?” Demostra una connivència que, en el seu dia, ja va denunciar la formació valencianista i que malauradament formava part del modus operandi del partit de Maria Villajos.

El projecte, però, no va agradar als veïns i veïnes del barri de Santa Rita que mitjançant l’associació de veïns van organitzar tot un seguit de mobilitzacions per evitar que el tanatori s’instal·lara a aquest barri de Paterna. Des de Compromís vàrem aconseguir que el plenari desfera la modificació el PGOU i les mobilitzacions populars van fer recular a Villajos, qui va presentar una proposta al ple per tal de denegar la llicència.

Una vegada denegada la llicència, el propietari de la instal·lació funerària va recórrer als jutjats aquesta decisió plenària i finalment el mes de gener arribava a l’ajuntament la decisió del jutge donant la raó a la mercantil obligant a l’ajuntament a donar la llicència al tanatori. Encara queda per dilucidar si l’ajuntament haurà d’indemnitzar al propietari del tanatori amb 2 milions d’euros per danys i perjudicis.

Des de Compromís per Paterna volen mostrar el seu rebuig a la forma d’actuar del PP d’afavorir empreses i fer vestits a mida i “enfangar a tot el poble en projectes que, en acabant, per la seua mala gestió hem de patir tots, siga econòmicament o suportant unes instal·lacions que la ciutadania no vol” ha manifestat Dolores Ripoll.

En aquest sentit des de la formació d’esquerres exigeixen a Villajos, màxima responsable d’Urbanisme en el moment en què esclatà el problema, que done explicacions a la ciutadania sobre la seua gestió, la seua relació amb l’empresa i la política d’urbanisme a mida tan usual en l’època en què governaven ella i Lorenzo Agustí.

“A més volem mostrar el nostre rebuig al tanatori com també la nostra solidaritat amb els veïns i veïnes de Santa Rita que estan patint, ara, la gestió desastrosa del PP paterner”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 6 =

museo prehistoria
museo prehistoria