25n
25N
25N

Locals d'oci demanen ampliar la seua activitat fins al 66% del seu aforament per a fer viable el seu funcionament

Locals d'oci demanen ampliar la seua activitat fins al 66% del seu aforament per a fer viable el seu funcionament
22/06/2020 -

La Coordinadora de l’Hostaleria dels Barris de València ha demanat ampliar l’activitat dels locals d’oci fins al 66% del seu aforament per a fer viable el seu funcionament després del confinament pel coronavirus.

Aquesta entitat ha indicat en un comunicat que la posada en marxa de les mesures de prevenció “ha sigut un èxit”, no obstant això, a escala econòmica l’obertura dels locals “ha sigut un fracàs”.

Malgrat treballar amb un 33% d’aforament, els establiments han reforçat les seues plantilles per a poder garantir l’estricte compliment de tot el pla de mesures higienicosanitàries. A més, el comportament del públic, la utilització de màscares, l’ús de gels hidroalcohòlics i la paciència a l’hora d’esperar les coles o la dispensació de begudes ha sigut la tònica habitual dels locals d’oci que, d’altra banda, han estat pràcticament buits en poder únicament utilitzar un terç del seu aforament.

Des de la Coordinadora Hostaleria dels Barris de València han insistit que, malgrat que l’assaig de les mesures ha sigut molt positiu, els empresaris del sector asseguren que resulta impossible que els pubs, discoteques i sales de concerts funcionen al 33% de la seua capacitat i sense pista de ball. De fet, a penes un de cada tres locals han recuperat la seua activitat i amb una facturació mitjana per dia del 15%, és a dir, un 85% menor a la dels mesos anteriors a la Covid-19.

Davant aquesta situació, la Coordinadora considera “necessari i urgent” revisar les mesures establides per la Generalitat Valenciana incrementant l’aforament durant aquesta primera fase de la nova normalitat al 66%, equiparant així la seua activitat a la de bars i restaurants, que ja està funcionant al 75%. “Això permetria garantir la distància interpersonal, fer viable l’activitat econòmica i proposar una oferta atractiva al públic que puga gaudir de la pista de ball”, ha afirmat.

Sobre aquest últim punt, ha assenyalat que “delimitar el perímetre d’una pista de ball, establir una zona d’entrada, diferenciada de la zona d’eixida, i limitar al 50% l’aforament de la pista de ball són mesures perfectament aplicables en establiments que compten amb un personal d’admissió que podria organitzar aquesta mecànica”. A més, el 66% de l’aforament “permet respectar la distància de seguretat d’un metre i mig també en els pubs, amb aforaments més reduïts però mantenint la mateixa proporcionalitat quant a seguretat”.

Per a la Coordinadora, és “necessari” evitar que es consolide i expandisca l’increment del botellot, les activitats clandestines o la celebració de milers de festes amb excés de persones en un mateix espai a les cases, recuperant les activitats reglades i que compten amb un sistema d’inspeccions per part de l’Administració.

Així mateix, el col·lectiu ha recordat que l’oci nocturn ha sigut el primer sector que ha elaborat una guia d’aplicació pràctica de totes les mesures higienicosanitàries establida per l’Institut de la Qualitat Turística Espanyola i validada pel mateix Ministeri de Sanitat, “que compta amb tot un sistema de garanties basats en l’elaboració de plans de contingència per part de les empreses de riscos laborals o la confecció de registres sanitaris que garantisquen la traçabilitat de les sessions”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =