25n
25N
25N

Les pluges acumulades des de l'octubre fins a febrer superen en quasi un 20% el valor mitjà normal a Espanya

Les pluges acumulades des de l'octubre fins a febrer superen en quasi un 20% el valor mitjà normal a Espanya
07/02/2020 -

Les pluges acumulades des que va començar l’any hidrològic el passat 1 d’octubre fins al 4 de febrer superen en un 19 per cent el valor mitjà normal de precipitacions per al conjunt d’Espanya, segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que assenyala que s’han recollit un total de 366 litres per metre quadrat, quan el normal per a aquest termini són 308 litres per metre quadrat.

A més, entre el 29 de gener i el 4 de febrer les precipitacions van afectar a tot el territori excepte al terç aquest peninsular, a Andalusia i a tots dos arxipèlags.

En aquest període va ploure més de 10 litres per metre quadrat a Galícia, en el nord de Castella i Lleó, al llarg dels sistemes Central i Ibèric, en la meitat oest dels pirinencs i en el nord de la província de Càceres.

A més, es van acumular més de 40 litres per metre quadrat en la meitat més occidental de Galícia i en Somosierra i es van arribar a aconseguir els 100 litres per metre quadrat a la província de La Corunya i Pontevedra, i en algunes zones puntuals es van superar els 150 litres per metre quadrat de precipitació.

Així mateix, ha subratllat les precipitacions que es van acumular en els observatoris principals de Santiago de Compostel·la-Labacolla, amb 100 litres per metre quadrat; 93 litres per metre quadrat a Pontevedra; Vigo-Peinador, 65 litres per metre quadrat; el Port de Navacerrada, 29 litres per metre quadrat; La Corunya, 27 litres per metre quadrat; Lugo-Les Fregues, 26 litres per metre quadrat.

Més enllà d’aquest període, el dia 5 a penes es van registrar precipitacions excepte en algunes zones de Llevant i en el nord de l’illa de Tenerife.

Per zones, ha plogut per damunt del normal en tot el territori excepte en el quadrant sur occidental peninsular, en una àrea a l’interior de Castella i Lleó, a les Pitiüses i a les illes Canàries.

EL DOBLE DEL NORMAL A VALÈNCIA I ALACANT

Fins i tot ha plogut el doble del normal en el sud de València i en el nord d’Alacant, en la franja entre Tarragona i Lleida i, puntualment, en el pirinenc de Girona.

Per contra, no s’ha aconseguit ni el 75 per cent del normal, és a dir que tenen un dèficit superior al 25 per cent en la major part de Canàries, en el litoral de Huelva i en part del de Cadis i del de Màlaga, en el sud-oest de Sevilla i en àrees de Badajoz, nord de Còrdova, Toledo i Burgos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 6 =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
Informacion coronavirus