25n
25N
25N

Llíria reposa 300.000 litres d'aigua dels aljub de la Concòrdia per a previndre incendis

Els depòsits estan situats en zones estratègiques de fàcil accessibilitat per als bombers

Llíria reposa 300.000 litres d'aigua dels aljub de la Concòrdia per a previndre incendis
02/08/2019 -

L’Ajuntament de Llíria ha dut a terme la reposició dels aljubs i les cisternes públiques de la Concòrdia, amb prop de 300.000 litres d’aigua, a través de la Brigada de Camins del municipi i amb la col·laboració de la Societat de Caçadors de Llíria.

Aquesta acció és una mesura de prevenció d’incendis, ja que el terme municipal comptarà amb 18 punts d’emmagatzematge d’aigua, distribuïts estratègicament en llocs de fàcil accessibilitat. A més, aquests punts estan sent adaptats a les exigències dels bombers, amb l’objectiu de facilitar la càrrega d’aigua dels cotxes cisterna en cas de necessitat.

Segons el regidor de Mobilitat Sostenible, Paco García, amb aquesta mesura “volem estar previnguts davant qualsevol incendi i que els serveis d’extinció tinguen punts de reposició en la zona forestal del terme municipal”.

“Llíria és un municipi que ha sigut assetjat pels grans incendis de la Comunitat, i per tant, ha desenvolupat al llarg de les últimes dècades recursos com aquests per a poder fer front a eventualitats i sinistres forestals” ha conclòs l’edil edetà.

El terme municipal compta amb 18 instal·lacions per a emmagatzemar aigua, de les quals set compten amb una capacitat de 50.000 litres i les 11 restants poden albergar fins a 120.000 litres d’aigua.

Dins del pla de prevenció d’incendis, aquestes construccions canvien la seua funció original, ja que es van construir inicialment per a donar a beure al ramat. Ara, es converteixen en elements estratègics i bàsics per a la prevenció i extinció dels incendis forestals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =