25n
25N
25N

Llíria recupera el refugi de l'aeròdrom republicà en Carrasses

L’edil de Patrimoni anuncia que l’Ajuntament destinarà l’enclau a l’ús públic com a zona museística i de difussió turística

Llíria recupera el refugi de l'aeròdrom republicà en Carrasses
03/05/2019 -

El regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme, Paco García, ha informat que el Consistori de Llíria “ha recuperat mitjançant un conveni de cessió un dels refugis de defensa que les forces republicanes van construir a l’aeròdrom de Carrasses del terme municipal”.

Esta cessió de l’empresa propietària s’ha materialitzat a través d’un acord en el qual el municipi edetà podrà gestionar durant els pròxims 50 anys este espai de la Memòria Històrica de la localitat, on l’exèrcit de l’aire va situar un camp d’aviació per a la defensa de la ciutat de València. Així, el conveni establix que l’Ajuntament serà el responsable del manteniment, gestió, i protecció del refugi i de les instal·lacions del seu interior.

L’edil ha recordat que Llíria “compta amb diferents enclavaments defensius republicans, tant civils com militars, entre búnquers, nius de metralladora, antiaeris, polvorins i refugis per a eventuals bombardejos, com el de la zona del camp d’aviació, que des de l’àrea de Patrimoni s’està treballant per a la seua recuperació i posada en valor”.

“L’immoble cedit, juntament amb la resta d’enclavaments ja catalogats com a Béns de Rellevància Local, podran a passar a constituir vertaderes senderes de la memòria i fer d’ells espais museístics i enclavaments turístics per a ser visitats i estudiats”, ha destacat Paco García.

El refugi està situat a la parcel·la on es construirà el magatzem logístic d’una de les noves empreses que s’instal·laran en el sector industrial, al costat d’un dels vials del polígon.

El regidor ha volgut agrair, des de l’Ajuntament de Llíria, a l’empresa propietària “la sensibilitat que ha tingut en la preservació d’este espai patrimonial i les facilitats que ha donat per a la cessió del seu ús i gestió”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + dinou =

museo prehistoria