25n
25N
25N

La Regidoria de Mobilitat Sostenible recorda que demà entren en vigor les noves mesures de circulació

Llíria es converteix en Ciutat 30, ja que en quasi totes les seues vies no es podrà excedir aquesta velocitat

La Regidoria de Mobilitat Sostenible recorda que demà entren en vigor les noves mesures de circulació
10/05/2021 -

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Llíria, Paco García, ha recordat que demà, 11 de maig, entrarà en vigor el nou Reglament de Circulació, que el Govern de l’Estat va aprovar a la fi de 2020 amb l’objectiu de disminuir la sinistralitat viària.

“Aquesta normativa reforça l’Ordenança Municipal de Mobilitat que converteix a Llíria en una Ciutat 30, en la qual s’estableix una limitació de 30 quilòmetres per hora en pràcticament totes les seues vies urbanes”, ha assenyalat l’edil.

Entre les mesures que entren en vigor, s’estableix el límit de 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit, 20 km/h en carrers amb plataforma única i 50 km/h en les de dos o més carrils. L’únic tram en el qual es podrà circular a 50 serà l’accés a Llíria des de l’autovia CV-35 per Benissanó.

En aquest sentit, “està previst que la nova senyalització estiga totalment instal·lada abans de concloure aquest mes”, ha indicat García. A més, al juny la Policia Local realitzarà, el mes de juny, una nova campanya de control de la velocitat amb radar, amb les noves limitacions.

Així mateix, també s’estipula una limitació específica per als Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), que no podran circular a més de 25 quilòmetres per hora ni fer-ho a través de voreres i zones per als vianants.

La finalitat d’aquesta nova normativa és també, segons ha explicat el regidor, “incrementar la sensació de seguretat viària per als vianants i reduir l’emissió de sorolls i partícules nocives”.

Paco García també ha indicat que “un altre dels punts en els quals més incideix aquest nou reglament és l’enduriment de les sancions que s’imposaran en determinades infraccions, com l’ús del telèfon mòbil, la conducció sense cinturó o casc, o ser detectat per un radar superant els límits de velocitat permesos”.

Finalment, l’edil ha assenyalat que l’Ajuntament de Llíria, amb la finalitat de fomentar la mobilitat sostenible, “continua treballant en altres iniciatives com la dotació de nous aparcaments o la redacció del Pla Director de la Bici”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =