25n
25N
25N

Llíria presenta un gran centre socioassistencial en El Prat

La vicepresidenta Mónica Oltra visita el municipi per a donar suport al projecte i reunir-se amb els professionals servicis socials municipals

Llíria presenta un gran centre socioassistencial en El Prat
10/01/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat hui Llíria, on s’ha reunit amb la corporació municipal i els professionals de l’equip de servicis socials del municipi per arreplegar les seues inquietuds i propostes.

L’alcalde Manolo Civera ha presentat en este encontre el gran centre social i formatiu que es preveu desenvolupar en les instal·lacions d’El Prat, “un projecte que servirà de regeneració urbana de la zona, i que oferirà un complex d’infraestructures socioassistencials, tallers formatius i altres servicis”.

“Després de més de dos dècades sense mirar a esta instal·lació, ara es té un projecte, compartit per totes les administracions, que farà possible l’anhel del centre de dia, junt amb altres servicis que ens permetran ser referencials en polítiques socials i inclusives”, ha afegit.

El projecte per a El Prat es distribuïx en tres àrees. La central estarà dedicada als servicis socioassistencials, on a més del Centre Ocupacional, es preveu la construcció d’un centre de dia per a persones amb diversitat funcional i majors, un centre de recepció de menors, un alberg juvenil internacional i una dotació d’emergències contra incendis amb heliport.

Igualment, s’inclou una altra zona per a les brigades municipals i tallers de formació que puguen preparar per a atendre a les necessitats qualificació de les empreses. I també, es reserva un altre gran espai de participació ciutadana per a les associacions locals.

La primera de les infraestructures que es preveu ubicar és el centre de recepció de menors. En este sentit, i sobre el rebuig que ha generat este projecte en algun sector de la població, la vicepresidenta Mónica Oltra ha indicat que no pot entendre que “a un xiquet o a una xiqueta que no té pares, ha arribat en pastera, o viu en un ambient familiar molt complicat que no poden atendre’ls o els maltracten, li diguem que no els volem”.

Més ajudes en servicis socials

D’altra banda, la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat que l’increment del finançament municipal previst en el nou model dels servicis socials, finançat des de la Conselleria, permet triplicar la ràtio d’atenció d’este departament gràcies a l’augment de la seua plantilla. La Conselleria destina enguany un finançament de 412.560 per als servicis socials municipals, dels que 313.113 euros es designen a la contractació de personal en els equips base.

Este increment en el finançament permet la contractació de 12 professionals en l’equip de servicis socials de Llíria, 9 més dels que hi havia en 2016, “una cosa que, sens dubte, repercutix en una millor atenció a les persones”. Amb estes dades, la ràtio de professionals per habitant del municipi es triplica en dos anys, ja que passa d’un professional cada 6.915 habitants en 2016 a u per cada 2.068 habitants.

Recursos per a persones amb diversitat funcional

La vicepresidenta Mónica Oltra també ha visitat el Centre Ocupacional El Prat de persones amb diversitat funcional. Este compta amb 35 places finançades per la Conselleria amb una subvenció per al seu manteniment de 300.000 euros per a enguany.

En esta matèria, la Conselleria finança igualment un programa de l’ajuntament d’intervenció per a la prevenció, inserció social i rehabilitació psicosocial de les persones amb malaltia mental amb un import de 8.630 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =