caixa popular

Llíria presenta la revista ‘Lauro: Quaderns d'Història i Societat'

La regidoria de Cultura impulsa la reedició d’esta capçalera d’investigació i anàlisi que torna a publicar-se després de 16 anys

Llíria presenta la revista ‘Lauro: Quaderns d'Història i Societat'
13/04/2018 -

El regidor de Cultura, Paco García, ha presentat esta vesprada a l’Oficina de Turisme de Llíria l’edició número 11 de la revista “Lauro: Quaderns d’Història i Societat”, junt amb l’edila d’Educació, Carmen Feltrer, el seu director Joan Josep Adrià, el seu prologuista Josep Maria Jordán, i l’historiador local Francesc Rozalén.

Esta revista va començar a publicar-se el 1984 i des dels seus inicis ha aspirat a fomentar l’anàlisi i la busca de la realitat local i comarcal amb articles i estudis des d’una òptica interdisciplinària i amb una perspectiva metòdica i rigorosa.

L’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura i la seua Xarxa Biblioteques, ha volgut reactivar esta publicació, que va deixar d’editar-se l’any 2002, amb la intenció de promoure un mitjà d’expressió que es convertisca en una ferramenta de busca i reflexió social a més d’un instrument al servici de les institucions educatives.

Per a l’edil Paco García “la reedició d’esta revista, que volem convertir en una referent en el panorama editorial valencià, suposa la promoció d’un vehicle d’expressió i estudi que permetrà conéixer millor la nostra història i la nostra realitat actual per a poder fer front als reptes futurs des d’àmbits tan diversos com són el cultural, social, econòmic i mediambiental”.

L’edició que s’ha presentat hui consta d’una introducció de Josep Mª Jordán sobre les etapes de la revista i 12 articles de diferent temàtica a càrrec de Xavier Vidal, Agustí Campos, Santiago Vicente, Fernando Torner, José Antonio Peña, Mª Eugenia Torner, Aída Aigües, Pau Alcocer, Joan J. Adrià, Miguel Fernández, Isabel Faubel i Francisco Marín. A més, s’inclouen dos ressenyes literàries de Llúcia Lerma i Joan J. Adrià.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 1 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC