25n
25N
25N

Llíria posa en marxa la nova depuradora del polígon de Carrasses

[:és] Aquesta nova infraestructura donarà servei a tot el parc empresarial i logístic del sector industrial i de Laboratoris Ràdio

Llíria posa en marxa la nova depuradora del polígon de Carrasses
13/04/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ja ha posat en marxa la nova depuradora del polígon de Carrasses, que dotarà d’una infraestructura de depuració al sector empresarial i logístic tant d’aquest sector industrial com de Laboratoris Ràdio.

Segons explica la regidora del Cicle de l’Aigua, Elena Jiménez, “aquesta depuradora es va acabar de construir en 2010, però la inactivitat, la falta de manteniment i la perpetració de diversos actes incívics havien causat danys en les instal·lacions i en els equips de la planta que impedien el seu funcionament”.

En 2018, el consistori va adjudicar a Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Llíria, les obres de reparació per un import superior als 200.000 euros. Ara, la planta ja es troba en funcionament, després d’haver fet els treballs necessaris de seguretat i salubritat, per a tractar el cabal rebut del polígon Pla de Carrasses. També s’iniciarà, d’ací a poc temps, la recepció i tractament dels abocaments procedents del sector de Laboratoris Ràdio.

Jiménez ha apuntat que “aquestes obres eren necessàries perquè els solars dels polígons industrials UE-51 i SI-1UE-B tingueren garantit el tractament de les aigües residuals que procedeixen de les indústries ja instal·lades en aquest recinte”.

La depuradora industrial té una capacitat de tractament màxima de 1.560 m³ al dia, suficient per als cabals d’aigua a tractar en aquesta fase d’uns 100.000 m³ per any, provinents dels 85.000 m³ de Laboratoris Radi i dels 15.000 m³ de Carrasses.

Encara que la capacitat actual és més que suficient per al tractament dels abocaments actuals, l’EDAR té la possibilitat de duplicar el seu cabal de fins als 3120 m³ al dia si fóra necessari per a un increment d’abocaments en el futur. Si s’instal·laren noves indústries que aporten majors cabals d’abocament i, per tant, es requerisca majors necessitats de tractament d’aigües en l’estació, s’executarà una segona fase per a duplicar la capacitat de tractament fins als 780.000 m³ per any.

Els tinents d’alcalde del consistori, Paco García i Mª Cruz García, van visitar la instal·lació per a comprovar la seua posada en marxa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 3 =