25n
25N
25N

Llíria exposa al públic la seua nova Ordenança de Mobilitat Sostenible

L’edil Paco García assenyala que “serem Ciutat 30 i establirem un nou marc normatiu per al foment i ús de la bicicleta, així com dels vehicles de mobilitat personal”

Llíria exposa al públic la seua nova Ordenança de Mobilitat Sostenible
28/01/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ha publicat en el tauler d’anuncis de la seua pàgina web la consulta prèvia sobre l’Ordenança de Mobilitat Sostenible. S’obri així un procés participatiu perquè la ciutadania, o qualsevol col·lectiu o organisme que així ho crega oportú, puga aportar els seus suggeriments, idees o possibles canvis al text original, que posteriorment s’estudiaran per a la seua possible inclusió.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Paco García, ha informat que “aquesta ordenança inclou actualitzacions importants que tenen a veure amb la seguretat del vianant en les zones per als vianants i el desenvolupament de la ciutat, el foment i ús de la bicicleta, així com la introducció de nous vehicles de mobilitat personal i la convivència d’aquest tipus de transport amb el tradicional i els vianants”.

Llíria regularà que tots els carrers d’una única direcció, que són la gran majoria, siguen genèricament Zones 30. D’aquesta manera, es limitarà la velocitat perquè la ciutat siga més segura i sostenible, ja que recents estudis demostren que aquest tipus de mesures provoquen la disminució de la taxa de contaminació.

García ha apuntat que l’objectiu d’aquesta nova norma “és harmonitzar els diferents usos de les vies i espais urbans”, inclosos el per als vianants, el de circulació de vehicles, bicicletes, Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), l’estacionament, la càrrega i descàrrega, així com les diferents necessitats d’ús de l’espai públic relacionades amb la mobilitat.

L’ordenança pretén fer compatibles les diferents necessitats i usos, de forma equilibrada i equitativa entre les diferents persones usuàries, garantint l’accessibilitat universal i els drets de les persones amb mobilitat diversa, utilitzant com a criteri bàsic la prioritat escalonada entre els diferents usos i desplaçaments.

Aquests criteris també s’estableixen en funció de la vulnerabilitat de les persones usuàries i els impactes ambientals generats, per a garantir la seguretat i la salut de les persones, la millora de la qualitat de l’aire i la protecció del medi ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =