25n
25N
25N

L'Ajuntament de Llíria estableix un pla d'acció especial de servicis socials

Es posen en marxa diversos programes extraordinaris per a atendre els col·lectius més vulnerables davant la crisi del coronavirus

L'Ajuntament de Llíria estableix un pla d'acció especial de servicis socials
18/03/2020 -

L’Ajuntament de Llíria ha acordat hui un pla d’acció de servicis socials davant la situació de crisi pel coronavirus, per a atendre els col·lectius més vulnerables.

Des de dilluns passat, Servicis Socials ja va posar en marxa un servici d’atenció telefònica per a atendre situacions de persones majors sense entorn de suport, persones dependents i amb diversitat funcional sense entorn de suport, famílies vulnerables, ajudes econòmiques per emergència social, assessorament a persones cuidadores i atenció psicològica.

El telèfon d’atenció és el 96 279 22 24 i està disponible en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores, i també els dissabtes de 9.00 a 14.00 hores.

Recursos per a col·lectius vulnerables

L’Ajuntament de Llíria amplia amb més personal d’altres departaments el Servici d’Assistència Domiciliària municipal que atén persones majors o dependents per a cuinar aliments bàsics, per a subministrar medicaments, per a la revisió de l’estat de la persona i l’habitatge, per a tirar el fem, per a pal·liar estats greus de soledat, etc.

També s’estableix un programa de “Compra a casa” amb la col·laboració de la Federació del Comerç de Llíria que farà la compra i la portarà a la casa de les persones necessitades.

Aquest s’estableix en dues modalitats: per a persones amb recursos econòmics però sense xarxa familiar o social i per a persones sense recursos econòmics on, en aquest cas, serà el mateix Ajuntament qui es faça càrrec del cost de la compra. Aquestes accions es desenvoluparan d’igual manera per a l’adquisició de medicaments.

S’estableixen també dos tipus d’ajudes d’emergència: serà l’Ajuntament qui es farà càrrec, mentre dure la situació, de les beques de menjador escolar que la Conselleria d’Educació havia concedit per al present curs i, d’altra banda, es concediran de manera urgent ajudes d’emergència social a famílies amb una situació laboral i econòmica precària.

Igualment, Servicis Socials posa en marxa programes d’atenció personalitzada per a diferents col·lectius, amb els quals mantindrà contactes telefònics periòdics, a més de les visites presencials que es requerisquen en alguns casos, per a conéixer l’estat de les seues necessitats. Els col·lectius són persones usuàries del Taller d’Alzheimer, Memòria i Pentagrama, persones majors i famílies vulnerables.

A més, s’ha dissenyat un programa d’atenció psicològica que tindrà dos tipus d’accions. Una preventiva enfocada a una ciutadania activa amb activitats d’estimulació cognitiva, jocs d’entreteniment familiar o accés a pàgines web de contingut cultural i d’oci que es difondran a la població a través dels canals de comunicació de l’ajuntament.

L’altra acció tindrà un caràcter d’intervenció per a aquelles persones que presenten simptomatologia d’estrés, ansietat i altres símptomes causats pel confinament familiar que pot provocar un agreujament dels conflictes emocionals.

Finalment, s’ha establit amb el Centre de Salut de Llíria un protocol d’actuació per a detectar aquelles persones contagiades amb el Covid-19 sense entorn familiar de suport i prestar-los, en coordinació entre els dos organismes, tota l’atenció necessària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 12 =