25n
25N
25N

Llíria celebra el 25 aniversari del Dia Mundial del Llibre i del Dret d'Autor

La Xarxa de Biblioteques se suma a la campanya de la UNESCO de compartir cites, poemes i missatges per a simbolitzar el poder dels llibres i fomentar la lectura

Llíria celebra el 25 aniversari del Dia Mundial del Llibre i del Dret d'Autor
23/04/2020 -

La ciutat de Llíria se suma també enguany a la commemoració del Dia Mundial del Llibre i del Dret d’Autor, que celebra en aquesta edició el 25 aniversari de la proclamació per la UNESCO del 23 d’abril com a data simbòlica de la literatura universal.

Segons el regidor de la Xarxa de Biblioteques de Llíria, Paco García, la UNESCO, en la seua missió de promoure l’accés a la cultura durant aquest temps d’aïllament i confinament, “ha promogut una campanya que ens recorda que a través de la lectura, podem obrir-nos als altres malgrat la distància, i podem viatjar gràcies a la nostra imaginació creativa. Aquest missatge positiu, que simbolitza el poder dels llibres, ha de projectar-se a la major escala possible”.

Llíria, com a integrant de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en la modalitat de música, i a través de la seua Xarxa de Biblioteques Públiques, vol participar en aquest esdeveniment mundial convidant a tota la ciutadania a realitzar la seua aportació personal, compartint lectures que estan fent, enviant algun poema o escrivint algun missatge d’ànim en aquests moments de confinament. Tot això amb la finalitat de connectar amb lectors de tot el món i ajudar a pal·liar la solitud.

En aquesta línia, l’Ajuntament també continua amb la iniciativa d'”El meu afecte t’acompanya”, amb la qual es pot fer arribar a les persones malaltes ingressades als hospitals del Departament de Salut Arnau de Vilanova-Llíria, una carta, poesia o dibuix que la imaginació de cadascun puga crear.

“Amb aquest gest es vol visualitzar el poder de la lectura i de les paraules, que demostra que encara que estiguem en un espai de confinament, podem moure el món. Per això, des del 23 al 26 d’abril els veïns poden enviar-nos la seua aportació al correu electrònic xarxabiblioteques@lliria.es i es publicarà en les nostres xarxes socials”, ha explicat Paco García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − set =

museo prehistoria
museo prehistoria