25n
Orgull
Orgull

Llíria llança una campanya de sensibilització ciutadana per mantenir la ciutat neta

La campanya difondrà tres senzills missatges perquè la implicació dels veïns “és imprescindible”

Llíria llança una campanya de sensibilització ciutadana per mantenir la ciutat neta
06/08/2018 -

L’Ajuntament de Llíria, a través de l’Àrea de Medi Ambient, posa en marxa una nova campanya de sensibilització i conscienciació ambiental, amb l’objectiu d’aconseguir la col·laboració dels veïns per mantindre net l’entorn dels contenidors i millorar la separació selectiva dels residus domiciliaris.

Esta nova campanya, que s’engloba dins de “Llíria Neta. Gràcies a tu”, pretén aclarir els dubtes més comuns que tenen els ciutadans i les ciutadanes a l’hora de separar els residus en l’àmbit domèstic, laboral, educatiu i d’oci. La finalitat última és millorar la qualitat d’aquesta separació i aconseguir un major i millor reciclatge dels diferents materials.

El regidor Francesc Fombuena ha assenyalat que “es tracta de promoure i potenciar el valor i la necessitat social del reciclatge, fomentant el paper actiu dels ciutadans i facilitant-los la col·laboració, perquè Llíria siga una ciutat cada vegada més neta i sostenible”.

Per a aconseguir-ho, el consistori difondrà tres missatges o recomanacions als ciutadans, perquè “la implicació i col·laboració ciutadana són imprescindibles”. En primer lloc, donar a conèixer el telèfon de recollida gratuïta dels trastos. En segon lloc, la recomanació de plegar les caixes de cartró per tirar-les dintre dels contenidors. I, per últim, recordar l’obligatorietat de tirar el fem a partir de les 20 hores i en borses tancades per evitar mals olors i brutícia als contenidors.

“Llíria Neta. Gràcies a tu” engloba diversos serveis gratuïts per als veïns i veïnes

Amb el llançament de la nova campanya de sensibilització, des de la regidoria de Medi Ambient, recorden que “Llíria Neta. Gràcies a tu” engloba diversos serveis per mantindre la ciutat neta, gràcies a la col·laboració dels veïns i veïnes. Unes accions que se sumen a l’adquisició de contenidors i la compra de papereres, que s’ha realitzat en els últims tres anys.

“Es tracta de tindre cuidada Llíria, de voler a Llíria i que entre tots canviem els estils de vida de cada carrer, plaça o barri, treballant de forma col·lectiva. No és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta”, ha incidit Fombuena.

Els serveis gratuïts per als ciutadans i ciutadanes de l’Àrea de Medi Ambient són:

• L’Ecoparc, amb un horari de dilluns a dissabte de 08.00 20.00, situat al polígon industrial de Rascanya (C/Serra), on es poden dipositar des de residus especials (piles, radiografies…) fins enderrocs de xicotetes reformes, electrodomèstics i mobles. Si es dipositen presentant la targeta “El meu compte ambiental”, l’interessat rep una recompensa amb descomptes en el rebut de la taxa de reciclatge de fins a 50 €.
• El servei de recollida de cartó i dels plàstics dels comerços locals. Al servei de recollida de cartró ja existent, s’ha sumat el servei de recollida de plàstics als comerços que sol·liciten, per evitar la proliferació de les deixalles al costat dels contenidors urbans.
• El servei domiciliari de recollida de trastos i mobles per a tots els veïns, perquè el ciutadà no haja de llençar-los a cap abocador ni desplaçar-se al ecoparc. Es pot sol·licitar el servei telefonant al 96.279.82.82.
• I, finalment, es troba el projecte RECIRCULA; un servei de recollida de mobles, llums o parament en bon estat per donar-ho a altres persones. Es pot dipositar a l’Ecoparc, perquè una empresa amb treballadors en risc d’exclusió social se l’emporte per a una nova posada a punt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − quatre =