25n
25N
25N

Llíria acollirà aquest preolímpic i el Mundial d'Handbol Femení 2021

Les jugadores españoles podrán aconseguir el pas a Tòkio el 20, 21 i 22 de març al Pavelló Pla de l’Arc de Llíria

Llíria acollirà aquest preolímpic i el Mundial d'Handbol Femení 2021
05/03/2020 -

Llíria pretén fer un pas més en la seua projecció al món, però aquesta vegada a nivell esportiu. El 20, 21 i 22 de març, el Pavelló Pla de l’Arc acollirà el preolímpic d’handbol femení com a bestreta als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i portarà a les ‘Guerreres’ espanyoles a terres valencianes. Un aperitiu al plat fort de l’any que ve, perquè Llíria serà la seu oficial del Mundial d’Handbol Femení de 2021.

Així ho ha presentat aquest matí l’alcalde de Llíria, Manuel Civera, que ha destacat la seua emoció per veure la projecció al món del municipi gràcies a l’acolliment d’aquest esdeveniment esportiu. “Això serà inesborrable en la nostra memòria perquè, a més de la rellevància de l’esdeveniment, això ens ajuda a visualitzar l’esport femení”.

Francisco Blázquez, president de la Real Federació Espanyola d’Handbol, no s’ha perdut aquesta presentació i ha agraït el treball de la Fundació Trinidad Alfonso “per portar grans esdeveniments i convertir a la Comunitat Valenciana és un referent”. Així mateix, ha felicitat l’Ajuntament de Llíria perquè a partir d’ara no sols serà referent a nivell musical, sinó també a nivell esportiu: “Les dones recuperaran la visibilitat que mereixen gràcies a aquest campionat. Lluitem per la igualtat i ara veiem que s’estan produint molts avanços, però elles van trencar barreres molt abans amb l’handbol i ho hem canviat tot, des del simple vestuari fins als salaris i les condicions”.

El municipi valencià es converteix en un epicentre olímpic i està segur que les ‘Guerreres’ ací podran assaborir l’or i complir el somni que va quedar per aconseguir l’any passat, ha destacat el president. L’alcalde, visiblement emocionat, ha animat a la participació de veïns, veïnes i visitants en aquest preolímpic i futur Mundial: “Llíria té que s’unisca mascletà per a impulsar a les nostres Guerreres”.

No obstant això, el president de la Real Federació Espanyola d’Handbol també ha aprofitat la cita per a anunciar que el pròxim 18 d’abril jugaran els ‘Hispans’, l’equip masculí, en el que ha qualificat “un homenatge en terres valencianes” amb Espanya-Islàndia també en el Pavelló Pla de l’Arc del municipi. Dos esdeveniments que, ha assenyalat, mostren la “salut esportiva” valenciana.
La regidora d’Esports, Valivana Murgui, ha indicat que s’ha posat a punt el Pavelló Pla de l’Arc millorant instal·lacions, megafonia i marcadors -entre altres aspectes-, amb un pressupost d’uns 300.000 euros. “És clau la implicació de diferents administracions i institucions esportives per a oferir una cita amb esportistes de qualitat i reconeixement internacional i els veïns i veïnes”, ha explicat.

Entre aquest sentit, Murgui ha destacat com es contribuirà la bretxa de gènere en l’esport gràcies a acostar a les ‘Guerreres’ al municipi: “Transmetran valors com la generositat, la companyonia i la igualtat i seran el model a seguir per a molts xiquets i xiquetes que estaran en les graderies i això és molt important”.
Cristina Gómez, exjugadora d’handbol de la selecció nacional, ha anat en aquesta mateixa línia i ha volgut deixar clara la importància d’aquest compromís amb l’handbol femení perquè donaran a conéixer a moltes jugadores referents per a les joves generacions. En això també ha coincidit Natalia Morskova, també exjugadora, que ha volgut agrair que Llíria siga seu de l’esdeveniment mundial més important per a l’handbol.

Respecte als pròxims partits del preolímpic que té com a objectiu que les jugadores juguen en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, Morskova ha destacat que les guerreres s’enfronten a rivals molt dures. Per part seua, Gómez ha valorat que Suïssa ho posarà difícil, però que té “molta confiança en les espanyoles” perquè tenen una gran base treballada durant molt de temps.
Enric Carbonell, de la Fundació Trinidad Alfonso, ha explicat que no sols és necessari més suport per part d’empreses, sinó també el de les administracions públiques amb l’objectiu d’atraure grans esdeveniments esportius i promoure una major activitat esportiva en els centres educatius.

Partits del preolímpic d’handbol femení per a l’ascens a Tòquio

Respecte als partits que es jugaran en aquesta fase prèvia als Jocs Olímpics en el Pavelló Pla de l’Arc, el divendres 20 de març jugaran el Senegal contra l’Argentina a les 18.15 hores i Espanya contra Suècia a les 21.00 hores. El dissabte, Suècia s’enfrontarà a l’Argentina a les 18.00 hores i Espanya al Senegal a les 20.30. Finalment, el diumenge les argentines jugaran contra les Guerreres i les sueques contra les senegaleses, a les 18.30 i 21.00 hores, respectivament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 9 =

caixaontinyent
ruta massamagrell