25n
25N
25N

Els refugiats de l'Aquarius arriben a València

Els refugiats de l'Aquarius arriben a València
17/06/2018 -

El sotsdirector general de Seguretat de l’Agència Valenciana de Seguretat i resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, Jorge Suárez, ha destacat -tal com ha traslladat tot el personal sanitari que forma part de l’operatiu ‘Esperança del Mediterrani‘- “la lliçó de civisme i serenitat que estan demostrant tots els passatgers del ‘Aquarius’ que, de moment, han desembarcat a València” durant la compareixença que ha realitzat a les 13:00 hores per a informar de l’evolució del passatge i del dispositiu.

Suárez ha confirmat que el desembarcament del primer buc, Dattilo, amb 274 persones a bord, ja ha finalitzat, encara que encara queden persones en el circuit de filiació de seguretat. D’aquests 274 passatgers han requerit atenció mèdica per part del personal mèdic de la Generalitat Valenciana un total de 58 persones (33 homes i 25 dones) encara que finalment només han sigut traslladats a centres hospitalaris 18 d’ells, entre els quals es troben 6 menors.

Les persones que ja han finalitzat el procés sanitari i de seguretat comencen a ser ja traslladades amb autobús als centres que la Generalitat València ha habilitat per a ells. De moment del Port de València ja ha eixit un autobús amb 44 homes majors d’edat i 10 intèrprets i està previst que en els pròxims minuts isquen més combois amb persones procedents del Dattilo. En relació a açò el portaveu de l’operatiu ha indicat que des del moment del desembarcament a cadascun dels passatgers se’ls assigna un intèrpret per a facilitar les tasques de triatge sanitari i filiació de seguretat. L’operatiu ha requerit de moment augmentar els traductors d’àrab mentre que les previsions inicials de traductors de francés han sigut menor de les esperades.

En relació al passatge de l’Aquarius, que ha arribat a port a les 11:00h, Jorge Suárez, ha indicat que a causa de la tipologia diferent de l’embarcació el procés de triatge sanitari s’està realitzant principalment a l’interior del vaixell per part de personal tant de sanitat exterior com de la Generalitat Valenciana, la qual cosa ha provocat que les 106 persones a bord hagen romàs més temps a l’interior del vaixell. De moment, i encara que encara no ha finalitzat el triatge, des de l’Agència de Seguretat han apuntat que la menor edat dels seus ocupants deixa entreveure “una resposta emocional més forta dels passatgers i un millor estat generalitzat de salut, com hem vist en els seus aplaudiments i càntics durant la seua arribada al port”.

El procés porta 45 minuts de retard aproximadament donat l’elevat nombre d’atencions sanitàries que s’han produït entre els ocupants del ‘Dattilo’ encara que, tal com ha apuntat Suárez, s’espera recuperar temps a causa del bon estat de salut dels ocupants del ‘Aquarius’. El procés està sent supervisat en tot moment per observadors d’ACNUR.

La tercera embarcació de l’operació, el buc de la marina militar italiana ‘Orione’ ha fet la seua entrada en port a les 13:00h, per la qual cosa ja es troben en les instal·lacions portuàries de València els tres vaixells que han traslladat fins a Espanya a la tripulació del ‘Aquarius’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 10 =

CCCC
torrent