25n
25N
25N

La cinquena edició de pressupostos participatius arriba amb una dotació de 8 milions d'euros

La cinquena edició de pressupostos participatius arriba amb una dotació de 8 milions d'euros
11/10/2019 -

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres les bases reguladores de la cinquena edició els Pressupostos Participatius, una iniciativa que, com és conegut, convida a la participació ciutadana i dona veu a la ciutadania perquè puga proposar projectes per a la ciutat i per als barris. El portaveu municipal i vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat hui sobre els assumptes tractats en la reunió de la Junta de Govern Local.

Acompanyat pel regidor d’hisenda, Ramón Vilar, el portaveu i vicaelcalde, Sergi Campillo, ha definit els Pressupostos Participatius com «un dels elements més característics d’este Govern, que ja arriba a la seua cinquena edició». Com en la convocatòria de l’any passat, en esta ocasió s’ha optat per repetir el model de Pressupostos Participatius amb projectes per a tota la ciutat, i el pressupost total aprovat ascendix als 8 milions d’euros.

També de nou en esta convocatòria, l’Ajuntament proposarà projectes, que se sumaran als que plantege la ciutadania per a ser sotmesos a votació entre els veïns i veïnes. El calendari arranca el pròxim dia 17, amb l’obertura del termini de presentació de propostes, que es prolongarà fins al 30 d’octubre. Del 31 d’octubre al 6 de novembre tots els projectes presentats seran sotmesos a votació per a triar els que passen a la fase de validació pels servicis tècnics municipals.

Cada persona podrà donar el seu suport fins a un màxim de 5 projectes. Els presentats per l’Ajuntament hauran de recaptar un mínim de 200 vots per a passar a la fase de validació, mentre que els projectes que proposen ciutadans i ciutadanes hauran d’aconseguir almenys 100 vots. Entre els dies 7 de novembre i 4 de desembre, els servicis tècnics de l’Ajuntament realitzaran els pertinents estudis de viabilitat dels projectes que hagen aconseguit els suports necessaris.

I del 5 al 22 de desembre es realitzarà la votació ciutadana per a determinar en quins projectes s’invertixen els 8 milions pressupostats. Com en les edicions anteriors, podrà votar i participar qualsevol ciutadana o ciutadà empadronat a la ciutat i major de 16 anys. Les votacions es realitzen a través de la pàgina web DecidimVLC. Tal com ha recordat Sergi Campillo, «l’aprovació dels projectes no implica, òbviament, que siguen executats enguany, ja que en molts casos es tracta d’iniciatives pluriennals de gran envergadura, que impliquen una inversió de milions d’euros, i requerixen el seu procés de tramitació i desenvolupament«. «Cal recordar això, i evitar les crítiques dels qui volen fer batalla política –ha matisat el vicealcalde- perquè el que sí que n’hi ha és un compromís total per part del govern local que tots els projectes s’executaran, com ara mateix s’està començant amb els projectes participatius de fa dos edicions, a un ritme completament normal».

ADEQUACIÓ DEL PALAU DE LA MÚSICA

La Junta de Govern Local ha aprovat també la declaració d’urgència del procediment d’adjudicació del contracte per a la redacció del projecte d’adequació del Palau de la Música, «un dels principals contenidors culturals de la ciutat i un recinte de reconegut prestigi internacional», ha afirmat Sergi Campillo, qui ha destacat «totes les accions necessàries que des del govern municipal estem duent a terme per a accelerar la seua posada a punt, tant per l’interés públic i la seguretat dels usuaris, com perquè és un emblema per a la ciutat».

MEMÒRIA DEL JURAT TRIBUTARI

Per part seua, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha donat a conéixer la Memòria 2018 del Jurat Tributari de la Ciutat, en la qual es destaca que s’ha aconseguit la xifra rècord de reclamacions resoltes des de la posada en marxa de l’organisme el 2016. Durant l’any passat es van interposar 709 reclamacions, a les quals se sumen les 767 que a 31 de desembre de 2017 estaven pendents de resolució, és a dir, un total de 1.476 reclamacions en 2018. D’elles, dins de l’exercici anual s’han resolt 1.054, el que constituix una xifra rècord.

Vilar ha informat, així mateix, de la pròxima incorporació de 30 persones parades de llarga duració, mitjançant programa municipal dotat amb 400.000 euros. En total seran 30 persones, que es beneficiaran d’un període laboral remunerat de 9 mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − quinze =