25n
25N
25N

L'IVAM participa en un innovador projecte científic per a millorar l'experiència del visitant en els museus

L'IVAM participa en un innovador projecte científic per a millorar l'experiència del visitant en els museus
25/08/2016 -

L’exposició “Boltanski. Départ – Arrivée” de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) ha sigut seleccionada pel grup de neuroarquitectura LabLENI de la Universitat Politècnica de València per a desenvolupar un projecte pilot de recerca a Espanya. L’objectiu de l’estudi és desenvolupar una eina tecnològica, un model matemàtic, que permeta conéixer l’impacte emocional de les exposicions en els visitants, i així, mitjançant la realitat virtual, poder predir l’estat emocional de les persones en enfrontar-se a certs estímuls visuals.

Aquesta anàlisi, que es desenvoluparà d’agost a desembre, pren com a base l’exposició de Boltanski per la forta càrrega emotiva de les set instal·lacions que conformen la mostra. Unes peces en les quals el pas del temps, l’oblit, l’absència o la mort són els temes principals.

L’experiment consta de dues fases. En la primera, un grup de voluntaris seleccionats visitaran l’exposició equipats amb un aparell de sensors que capten els senyals fisiològics com l’encefalograma, la variabilitat cardíaca o la sudoració de la pell. En la segona, es repetirà l’experiment en un entorn de realitat virtual d’última generació desenvolupat pel LabLENI, que tractarà de simular la mateixa exposició en realitat virtual. L’objectiu d’aquesta segona etapa és poder utilitzar la realitat virtual com a simulació de l’experiència emocional artística per a predir, previ muntatge, l’impacte emocional sobre l’usuari. És a dir, generarà virtualment una experiència que permeta crear mapes emocionals per a mesurar l’impacte d’un entorn físic sobre les persones. D’aquesta manera, es pretén preveure i millorar l’experiència dels visitants en un museu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 10 =