25n
25N
25N

L'IVACE incidirà en les accions d'eficiència energètica del Pla de Rehabilitació de l'Habitatge

L'IVACE incidirà en les accions d'eficiència energètica del Pla de Rehabilitació de l'Habitatge
27/11/2016 -

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, incidirà en les accions d’eficiència energètica en el marc del Pla d’Acció per a la Rehabilitació i Renovació d’Habitatges de la Comunitat Valenciana (RENHATA).

L’objectiu del Pla Renhata, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, és planificar les principals actuacions a llarg termini per a transformar el sector de la construcció cap a un model de creixement sostenible, intel·ligent i integrador, basat en la rehabilitació integral de l’edificació residencial.

Així, aquest pla destinarà en 2017 un total de 3 milions d’euros en ajudes directes per a finançar intervencions de reforma en cuina i banys. Al costat d’aquesta línia, també es pretén englobar accions d’eficiència energètica en els habitatges.

Cal destacar que el consum energètic dels habitatges de la Comunitat, segons les dades de l’IVACE, ascendeix a 1.066 kteps, xifra que representa el 14% de tota l’energia consumida en el nostre territori.

Cal recordar que l’IVACE és l’organisme de la Generalitat encarregat de la promoció i impuls de la millora de l’eficiència energètica en els diferents sectors econòmics de la Comunitat Valenciana.

Una de les principals mesures que es poden adoptar per a millorar l’eficiència energètica dels habitatges és l’adquisició i renovació de l’equipament de la llar per equips de baix consum energètic.

En aquest sentit, des de l’IVACE Energia s’estan duent a terme dos programes; un per a facilitar la renovació de les velles calderes per altres de condensació, molt més eficients i un altre dirigit a fomentar la renovació de les finestres per a afavorir la incorporació d’altres d’alta eficiència energètica. Aquests programes formaran part a partir del pròxim any del Pla Renhata.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − cinc =