25n
25N
25N

La DANA obliga a interrompre la circulació de tren en diverses línies d'ample convencional en l'àrea mediterrània

La DANA obliga a interrompre la circulació de tren en diverses línies d'ample convencional en l'àrea mediterrània
12/09/2019 -

Les pluges torrencials que està provocant el segon dia de la Depressió Atmosfèrica en Nivells Alts (DANA), des de primera hora del matí d’aquest dijous, han obligat a Adif a interrompre la circulació ferroviària entre les estacions de l’Alzina i la Font de la Figuera, i entre Almansa i L’Alzina en la línia d’ample convencional València – Albacete/Alacant, així com entre les estacions de Cieza i Agramón, pertanyents a la línia Albacete-Múrcia.

Les precipitacions han provocat dues incidències en la línia ferroviària entre Xàtiva i Alcoi i la que cobreix València i Alacant. Renfe ha establit un pla de transport alternatiu per carretera donar servei als viatgers en els trams afectats, segons han informat Europa Press fonts de la companyia i d’Adif.

Així, la circulació entre les estacions de Xàtiva i Alcoi, amb una freqüència de quatre trens al dia en cada sentit, ha quedat interrompuda per l’acumulació d’aigües en les vies a Ontinyent.

Així mateix, s’ha vist afectada la línia entre València i Alacant, tant de mitjana com de llarga distància, per les condicions meteorològiques adverses entre Almansa i L’Alzina.

Segons ha informat Adif en un comunicat, amb dades de les 12.00 hores, la circulació ferroviària està interrompuda en diverses línies d’ample convencional en la zona de Llevant pel temporal de pluja. Així, la circulació ferroviària entre L’Alzina i La Font de la Figuera i entre Almansa- L’Alzina (línia Albacete-València- Alacant) ha quedat interrompuda; Múrcia- Alacant de rodalia s’ha vist afectada entre les estacions d’Oriola i Callosa del Segura entre les 11.20 i les 11.50 i també està suspesa entre Cieza-Agramón (línia Albacete- Múrcia) i el trajecte Xàtiva- Alcoi.

Les línies d’alta velocitat no s’estan veient afectades. Adif ha mobilitzat personal per al reconeixement de les línies afectades i, una vegada les condicions meteorològiques ho permeten, comprovar, reparar els danys i restablir la circulació al més prompte possible.

A més, s’han mobilitzat sis tremuges de balast a Múrcia, amb 93 metres cúbics i sis a València FSL amb 216 metres cúbics, juntament amb personal tècnic d’Adif per al reconeixement dels trajectes de les línies més susceptibles de veure’s afectades segons les previsions meteorològiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =