25n
25N
25N

La nova línia C1 "està funcionant com un rellotge"

Un de cada tres viatgers han utilitzat la nova línia C1 per a fer transbords

La nova línia C1 "està funcionant com un rellotge"
02/06/2020 -

La mobilitat ha sigut la gran protagonista després de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament de València. I és que aquesta actuació va comportar un canvi en la xarxa de l’EMT, així com la creació de la línia C1, l’única que té parada a la mateixa plaça de l’Ajuntament i que, a més, “està funcionant com un rellotge”. Així ho va especificar el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, en la valoració sobre el funcionament de l’EMT.

De fet, “un de cada tres viatgers han utilitzat la nova línia C1 per a fer transbords”. Sens dubte, una dada molt favorable tenint en compte la seua recent incorporació a la xarxa de l’EMT. Però no són les úniques dades positives. En aquest sentit, la C1 no sols ha aconseguit una freqüència de 5 minuts, sinó que, des de la seua posada en funcionament, més d’11.000 persones, de totes les edats, ja l’han utilitzada.

La C1 ha adoptat el recorregut de l’anterior L5, que ha desaparegut després de la reordenació de les línies de l’EMT. D’aquesta manera, amb un total de 18 parades, aquesta línia recorre el carrer de la Pau, plaça de la Reina, plaça de l’Ajuntament i Marqués de Sotelo fins a arribar al bescanviador de Xàtiva per a, després, continuar per Guillem de Castro, facilitant el desplaçament de la ciutadania en direcció a les Torres de Quart i de Serrans. El seu recorregut torna a començar en arribar al bescanviador de Tetuan – Porta de la Mar.

Però, a més, altres línies, que abans circulaven per l’interior de la plaça de l’Ajuntament, ara han modificat el seu recorregut encara que, això sí, garantint un correcte funcionament de les línies. Així, algunes de les línies que han canviat el recorregut són les següents:

Línia 4: passa per Poeta Querol

Línies 8, 10, 11, 70 i 71: passaven per l’Ajuntament i ara passen per Colón

Línies 9, 19, 62, 67, 72 i 40: passen pel bescanviador de Xàtiva- Estació del Nord

Línies 13, 16 i 26: passen pel bescanviador de Tetuan-Porta de la Mar.

Línia 28: forma part del recorregut per la ronda interior

Línies 24 i 25: la 24 passa pel Palmar i la 25 va de Porta de la Mar cap a Perellonet, Saler i El Perelló.

Finalment, respecte a les línies nocturnes de l’EMT, les parades de la plaça de l’Ajuntament es traslladen a altres punts pròxims: l’N1, N2, N6, N8, N9 i N10 es traslladen a Marqués de Sotelo, encara que l’N2 i l’N10 seran les úniques que sí que mantenen la parada a la plaça de l’Ajuntament. D’altra banda, l’N3 i N7 paren al carrer Sant Pau; mentre que al carrer Xàtiva té la seua parada l’N4 i l’N5. La resta del recorregut no es modificarà i, tan sols les línies N1, N2, N8 i N10 utilitzen el carrer Colón per a arribar a les parades modificades.

Finalment, l’L89 i L90 han ampliat l’horari per a garantir el servei nocturn com fins ara.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + deu =