La línia 10 de metrovalencia que unirà el centre amb la Ciutat dels Arts adjudica les seues primeres obres

La Generalitat adjudica les primeres obres en el tram entre els carrers Amado Granell i Germans Maristes

La línia 10 de metrovalencia que unirà el centre amb la Ciutat dels Arts adjudica les seues primeres obres
22/02/2019 -

La nova línia de metro que unirà el centre, des del carrer Alacant, fins al barri de Natzaret passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències, comença a materialitzar-se; la Línia 10 de Metrovalencia, antigament coneguta com T2. La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat les primeres obres d’infraestructura corresponents al tram entre Amado Granell i la prolongació tramviària fins a Germans Maristes. Aquesta actuació compta amb un pressupost inicial de 3.664.420,87 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de set mesos i mig. L’empresa adjudicatària és FCC Construcció S. a.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que aquest “és un pas decisiu per a fer realitat un projecte que havia estat abandonat en l’anterior legislatura” i ha assenyalat que es compleix així el compromís de la Generalitat per a “donar resposta a la millora de la mobilitat d’aquesta zona de la ciutat”.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar el reinici d’aquesta actuació que en conjunt compta amb una inversió total de 50 milions d’euros per a executar les obres previstes entre el carrer Alacant i Natzaret. L’objectiu de la Generalitat és completar els treballs previstos en 2021.

Del total del pressupost previst per a fer realitzeu la Línia 10 de Metrovalencia, 30 milions d’euros són aportats per l’Administració autonòmica i 20 milions procedeixen de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Les obres d’aquesta infraestructura, anteriorment denominada T2, van començar l’any 2006 i es van paralitzar l’any 2011, en abandonar l’anterior Consell els treballs per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros.

En concret, el projecte adjudicat comprén la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Amado Granell amb el tram en superfície mitjançant l’execució de pantalles profundes de formigó armat, i l’execució de la infraestructura i superestructura de connexió en superfície entre l’eixida del túnel, la rampa i el tram de superfície fins a la ubicació de la nova parada de Germans Maristes, més la connexió amb la plataforma actualment construïda.

A més, es construirà la nova parada en superfície de Germans Maristes, situada al carrer Amado Granell, i el desviament de tots els serveis afectats i adequació de la urbanització. També es restituirà la infraestructura del tram tramviari de l’encreuament del carrer Antonio Ferrandis que en el seu moment es va retirar per a facilitar la circulació de vehicles.

Aquest projecte és el primer a adjudicar-se dels cinc en què els que FGV ha dividit les obres de la Línia 10. Els altres quatre són arquitectura i equipament de parades i estacions: electrificació i subestacions; senyalització i comunicacions; i tallers provisionals.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =

programacion rialto
anna i la maquina del tiempo
alcasser
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019