caixa popular

L'increment de turistes internacionals deixa una despesa a l'agost superior a 6.000 milions d'euros, un 17,3% més que en 2016

L'increment de turistes internacionals deixa una despesa a l'agost superior a 6.000 milions d'euros, un 17,3% més que en 2016
03/10/2017 -

La despesa dels turistes internacionals a la Comunitat Valenciana ha arribat als 6.007,7 milions d’euros fins agost, xifra que incrementa en un 17,3% a la registrada en el mateix període de 2016, el major augment entre les principals comunitats autònomes d’Espanya.

Segons les xifres de l’enquesta de despesa turística Egatur que publica l’Institut Nacional d’Estadística (INE), fins agost el major volum de despesa el van realitzar els turistes britànics, amb un total de 1.735 milions d’euros, seguit pels francesos, que van desembossar 823 milions d’euros i els nòrdics, amb 609,7 milions.

Respecte a les variacions interanuals, destaca l’increment registrat pels turistes britànics, que augmenta un 17,9% respecte al mateix període de 2016; la despesa realitzada per turistes francesos s’incrementa un 7,6%. A més, els turistes nòrdics han incrementat la despesa en un 15,3% en aquest període, i Holanda l’ha incrementat en un 16,8%.

A aquest increment de la despesa del turista internacional que visita la Comunitat Valenciana cal afegir l’increment del número d’arribades de turistes estrangers. Així, les dades d’enquesta nacional Frontur que es va publicar fa uns dies mostra que la Comunitat Valenciana ha sigut la destinació principal de 6,2 milions de turistes internacionals, la qual cosa representa un 15,3% més que en el mateix període de 2016.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquestes xifres, ja que “mostren un avanç important en l’increment de la rendibilitat turística, un dels objectius prioritaris de la política turística del Consell”. Colomer ha recordat que “un dels nostres objectius és treballar amb els mercats emissors i amb els segments de demanda perquè visiten la nostra destinació durant tot l’any i incrementen la despesa en la nostra destinació”.

Dades del mes d’agost

Respecte la despesa realitzada pels turistes estrangers a la Comunitat Valenciana durant el mes d’agost, cal destacar que ha aconseguit 1.267,7 milions d’euros, xifra que suposa un augment de l’11,4% respecte al mes d’agost de l’any passat.

Per mercats, destaca el comportament del mercat britànic, amb una despesa total durant el passat mes d’agost de 303,6, un 21,2% més que el registrat en 2016. A més, els turistes de països nòrdics van incrementar la despesa en un 47,2% i els procedents d’Holanda un 63,3% interanual.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 12 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris