caixa popular

Neteja intensiva de pintades en Ciutat Vella

Neteja intensiva de pintades en Ciutat Vella
27/02/2018 -

L’Ajuntament de València ha impulsat a través de la Delegació de Gestió de Residus Sòlids un servici intensificat per a la neteja de pintades en Ciutat Vella. La regidora Pilar Soriano ha explicat que aquesta iniciativa és fruit de la voluntat del govern municipal per resoldre un problema que havien traslladat al consistori els veïns i veïnes de la zona arran de la proliferació de pintades en les façanes dels edificis.

“No és una actuació senzilla en tractar-se de façanes de propietats privades, però aquest govern municipal vol donar resposta a les reivindicacions veïnals amb una intervenció que dignificarà aquest espai degradat per actes incívics”, ha explicat Soriano, qui ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per “fer pedagogia i evitar entre totes i totes les pintades i qualsevol acte vandàlic a la nostra ciutat”.

La intervenció ja s’ha iniciat en places com les de l’Àngel o l’Àngel Custodi i durant els pròxims tres mesos continuaran amb el treball de tres equips de neteja que eliminaran pintades tant en murs i façanes com en contenidors.

El pressupost total de l’actuació municipal arriba als 36.000 euros i contempla el manteniment de les pintades artístiques i figuratives o les que tinguen un valor simbòlic. No s’intervindrà, però, en elements de fusteria de finestres o portes de propietat privada on no es pot garantir el tractament i la conservació adequada.

En 2017 es van netejar 8.183 metres quadrats de grafitis en Ciutat Vella i s’estima que el pla posat ara en marxa incrementarà la superfície netejada en uns altres 10.000 metres quadrats fins a finals del mes de maig. A partir d’eixe moment se seguirà implementant el servici ordinari de neteja.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 9 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris