Lime no ha pagat la multa imposada per l'Ajuntament de València ni ha arreplegat els patinets elèctrics requisats

Destaca que se centra a "entendre's i arribar a un bon acord" amb el consistori

Guardar

lime_valencia
lime_valencia

L'empresa de lloguer Lime ha indicat aquest dijous que no ha arreplegat els patinets retirats dels carrers per la Policia Local de València a principis d'aquest mes, com tampoc ha pagat la multa imposada per l'Ajuntament, ja que no és aquesta la seua "prioritat" i se centra a "entendre's i arribar a un bon acord amb el consistori".

Així ho ha manifestat aquest dijous el director general de la mercantil a Espanya, Álvaro Salvat, preguntat per si l'empresa ha pagat la sanció que va imposar l'administració en retirar de la via pública els patinets i per si havia abordat aquest tema en la reunió que va mantindre aquest passat dilluns amb el regidor d'Espai Públic, Carlos Galiana. Salvat ha oferit una roda de premsa al costat del CEO i fundador de la firma valenciana Closca, Carlos Ferrando, per a presentar un conveni de col·laboració entre les dos companyies.

Després de la trobada mantinguda entre Lime i Galiana, l'Ajuntament i la companyia busquen fórmules legals que permeten que l'empresa puga operar, per al que el consistori estudia implantar una taxa similar a la de les terrasses.

Salvat ha explicat que en la reunió "no van tocar" la qüestió dels patinets requisats i la multa, perquè la "prioritat és arribar a un acord" i un "enteniment". "Després, ja es parlarà, no és a dia de hui la nostra preocupació número u", ha afegit.

A més, ha indicat que no hi ha una data concreta perquè la firma torne a operar en els carrers de València. Lime està "en converses amb l'Ajuntament", una "primera presa de contacte" en la qual s'ha establit una "comunicació fluïda", amb les dos parts presentant propostes. Així, ha valorat que hi haja "voluntat per tots dos costats" perquè la mercantil "torne a operar al més prompte possible".

Sobre la quantitat de patinets elèctrics que es desplegarà, ha evitat donar un nombre "sense acord" previ amb l'administració, i ha subratllat que l'empresa no vol "envair el servei", encara que tampoc que "no puga proveir un ús normal". "Abans d'operar, primer parlem amb l'Ajuntament", ha insistit.

"SI HI HA UNA TAXA JUSTA, BENVINGUDA SIGA"

Així mateix, respecte a la fórmula amb la qual es tornaria a l'activitat i si es faria un concurs públic en el qual puga concórrer competència, ha reconegut que ho desconeix perquè "competeix a l'Ajuntament" i ha afirmat que "la competència és sana".

De la mateixa manera, preguntat per la taxa que estudia implantar el consistori, ha assenyalat que el pagament per l'espai públic és un "interrogant" també "per a la resta de mitjans de transport", però que des de Lime estan "encantats" que hi haja una regulació. "Si hi ha una taxa justa, benvinguda siga", ha remarcat.

A més, sobre la nova ordenança de mobilitat en la qual treballa el consistori, Lime pretén "donar tota a informació que puga" perquè a "regulació es faça a gratcient". En aquest sentit, aspira a "no ser actors 'decisors'" però sí "donar la seua opinió".

Salvat ha ressaltat la voluntat de col·laborar amb els ajuntaments de les ciutats en les quals opera l'empresa, i ha assenyalat que el 40 per cent dels desplaçaments que es duen a terme amb els seus patinets elèctrics són "complementaris" a l'ús de transport públic, trasllats d'"última milla" vinculats a estacions de tres, metre o autobús. D'aquesta forma, ha assegurat que s'aconsegueix una "optimització de recursos" que és "molt interessant" per als ajuntaments, a més d'un "estalvi molt important per al contribuent".

ACORD AMB CLOSCA PER A UN CASC ACCESSIBLE

D'altra banda, Lime i l'empresa valenciana Closca han presentat la seua aliança per a fer "accessible" als usuaris dels patinets elèctrics els cascos que desenvolupa la startup local, de pes lleuger i plegables. L'objectiu és que els clients de Lime "puguen anar de forma segura per la ciutat".

Aquest conveni ha arrancat amb un acord de 'cobranding' en la Setmana de la Moda de París, però els responsables de les companyies no han concretat de quina forma es farà accessible el cas als usuaris. "Podria ser un casc adossat al vehicle" o que "porte un xip incorporat que allibera el patinet", ha apuntat Carlos Ferrando, qui ha insistit en la voluntat de promoure la seguretat en la circulació.

Salvat ha explicat que Lime "finançarà cascos" de l'empresa valenciana. Es tracta, a més, de la primera col·laboració de Lime a Europa, amb una companyia amb la qual comparteix la seua vocació "comunitària", de "seguretat" i de "innovació". Ha ressaltat que la firma de lloguer de patinets té un "focus molt local", perquè per a "entendre la realitat de València, res millor que treballar amb empreses locals".

Així mateix, com a resultat de la unió, també s'organitzaran campanyes informatives sobre com previndre accidents. Segons el responsable de Closca, pretenen afavorir que els ciutadans que no utilitzen casc comencen a fer-ho, promoure-ho "gràcies a l'estil i la funcionalitat". "Les startups som palanques de canvi", ha emfatitzat.

El director de Lime ha indicat que en els últims anys les emissions han descendit un 25% de la ciutat, i la firma "aspira al fet que arribem a zero".

Destacats