25n
25N
25N

El líder de la Gürtel declararà en el judici per la visita del Papa

El líder de la Gürtel declararà en el judici per la visita del Papa
10/03/2020 -

El líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha canviat d’idea i ha decidit aquest dimarts que declararà en el judici que celebra l’Audiència Nacional per la visita del Papa Benedicto XVI a València de 2006 després d’escoltar les declaracions dels 13 acusats que han aconseguit un acord de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció.

“La meua intenció era no declarar però aquest tribunal em convida a declarar”, ha dit Correa quan el president del tribunal, el magistrat José Antonio Mora Alarcón, li ha cridat perquè s’asseguera en la cadira reservada per a les declaracions dels acusats.

La defensa del ‘cap’ de la Gürtel ha mostrat en tot moment la seua oposició al fet que l’ordre dels interrogatoris s’alterara, tal com ha sol·licitat el Ministeri Públic, perquè primer comparegueren els acusats que han reconegut els fets a canvi d’una rebaixa en les peticions de pena. Per a tractar de convéncer al tribunal, va anunciar que el seu defensat, Francisco Correa, s’acolliria al seu dret a declarar, per la qual cosa el fet que els acusats que han pactat amb la Fiscalia passaren abans o després que aquest no afectaria la seua intenció de mantenir el silenci.

Així, la defensa mantenia la mateixa estratègia que ha seguit en els últims judicis del cas Gürtel. L’última vegada que es va sentir a Correa va ser el gener de 2018, en la vista oral sobre el finançament irregular del PP valencià en una intenció de col·laborar amb la Justícia per a aconseguir una rebaixa de la seua pena. Si bé, uns mesos més tard, al desembre d’eixe mateix any, en el judici pels contractes d’Aena va mostrar una posició totalment contrària.

Ha sigut prop de les 17.30 hores d’aquest dimarts quan Correa ha manifestat que havia canviat d’opinió i volia declarar en el judici per l’organització de la visita del Papa a València en 2006, en la qual s’enfronta a 38 anys de presó i tres mesos. Segons ha explicat, la seua compareixença anirà encaminada a “deixar clar que no s’ha pretés cobrar res de més”, per la qual cosa ha suggerit al tribunal que li deixe “esplaiar-se” en el seu torn en l’última paraula.

El debat s’ha obert en el moment que la fiscal Concepción Nicolás ha comunicat que no portava amb si els documents necessaris per a interrogar a Correa, ja que estava previst no declarar. Per això, el magistrat Mora Alarcón li ha emplaçat al fet que comence el seu interrogatori aquest dimecres, alguna cosa que al principi no ha agradat al líder de la Gürtel: “És que igual demà estic en un altre to”.

EVITAR TRASLLATS DES DE LA PRESÓ

Correa ha confessat que la seua intenció era declarar aquest dimarts per a evitar haver de ser traslladat de nou des de la presó fins a la seu de l’Audiència Nacional en San Fernando de Henares (Madrid) i ha recordat que per a això ha d’alçar-se a les “cinc del matí, sense dutxar”. El tribunal ha eximit a tots els acusats que l’han sol·licitat que assistisquen a la resta de sessions de judicis fins que hagen de fer ús del seu torn d’última paraula.

Finalment, i després de la insistència del president del tribunal, Correa ha acceptat començar a ser interrogat aquest dimecres. “Jo tinc moltíssimes ganes de sentir-li i vosté moltíssimes ganes de parlar al tribunal. Faça un últim esforç i vinga vosté demà”, li ha demanat el president del tribunal al ‘cap’ de la Gürtel.

Qui sí que s’ha mantingut en la seua intenció inicial ha sigut el ‘número dos’ de la trama Gürtel, Pablo Crespo, que ha confirmat que s’acollia al seu dret a no declarar, per la qual cosa a partir de demà no serà traslladat des del centre penitenciari fins a l’Audiència Nacional. Tampoc ho farà el responsable d’Orange Market, empresa de Correa a València, Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, que ha prestat declaració en la sessió d’aquest dimarts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 6 =

museo prehistoria
museo prehistoria