25n
25N
25N

L'Ajuntament edita un llibre per a aprofundir en la figura de Sant Vicent Ferrer

L'Ajuntament edita un llibre per a aprofundir en la figura de Sant Vicent Ferrer
16/09/2019 -

Dijous que ve, dia 19 de setembre, el saló de cristall de l’Ajuntament de València acollirà, a partir de les 19.00 hores, la presentació del llibre ‘Celebrar sant Vicent: festa i literatura. La ciutat de València i les festes dels centenars de la canonització de sant Vicent Ferrer (1455-1955)’, una obra de Vicent Josep Escartí, editada per la Regidoria de Cultura Festiva, que descriu i analitza les festes dels diferents centenars de la canonització del sant i es fixa en tota la literatura que se li va dedicar.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament amb l’edició d’aquesta nova obra, que aprofundeix en una de les figures històriques més rellevants per a València, “un referent -amb gran transcendència en molts àmbits- per als valencians i les valencianes al llarg dels segles, a qui se li han dedicat festes solemnes des de mitjans del segle XV”, quan va ser canonitzat.

“Si aprofundim en la cultura festiva de la nostra ciutat trobem que una vegada convertit en patró de les terres valencianes, cada centenar de la canonització l’efemèride s’ha celebrat amb processons, focs d’artifici, danses, altars, roques, versos, llibres de festes, peces teatrals, etc.”, ha explicat el regidor, qui ha recordat que Sant Vicent Ferrer va predicar en valencià arreu d’Europa i “va contribuir a fer de la nostra llengua un símbol d’identitat”.

L’autor del llibre, Vicent Josep Escartí, és catedràtic de literatura medieval i moderna de la Universitat de València i ha dedicat alguns dels seus treballs a la figura de sant Vicent Ferrer, en especial, als sermons valencians del sant i a la pervivència de la seua figura a través del temps, individualitzada de manera particular en les festes centenàries. També ha realitzat edicions i estudis sobre els nostres autors clàssics, des de Jaume I fins a la Renaixença. Dirigeix la Revista Valenciana de Filologia de la Institució Alfons el Magnànim i la revista Scripta de la Universitat de València. És membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i ha publicat també novel·les, algunes de les quals han rebut guardons destacats en l’àmbit de la nostra literatura.

Fuset ha recordat que l’edició d’aquest llibre s’emmarca en la commemoració del sisé centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer i se suma a altres iniciatives ja realitzades, com ara els festejos extraordinaris programats el passat mes d’abril durant les festes vicentines, l’increment de la col·laboració mitjançant conveni amb la Junta Central Vicentina i la col·laboració en la resta d’activitats plantejades per diverses institucions en el marc de l’any vicentí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + dotze =