25n
25N
25N

L'Hospital La Pedrera celebra el Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit

L'Hospital La Pedrera celebra el Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit
26/10/2016 -

L’Hospital La Pedrera de Dénia, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, celebra hui una sèrie d’actes per a commemorar el Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit (DCA). L’objectiu d’aquesta celebració és acostar la realitat del dany cerebral adquirit a la societat ajudant a la seua millor comprensió.

L’Hospital La Pedrera habilitarà un espai en el hall de l’hospital -de 09.00 a 13.00 hores-, en el qual totes les persones que ho desitgen podran conéixer, a través de diferents proves, el seu risc cerebrovascular. També podran rebre assessorament sobre com millorar i avaluar les seues capacitats cognitives.

Les proves que es realitzaran durant la jornada consistiran en el mesurament de pressió arterial, de la glucèmia, del càlcul de l’Índex de Massa Corporal, així com una sèrie de test i proves que permetran determinar el rendiment cognitiu. A més, hi haurà una taula informativa sobre el DCA i atenció a la família a la qual se’ls repartirà fullets, guies, etc.

Aquesta jornada forma part de les activitats que l’hospital ha organitzat per a sensibilitzar i informar a la població sobre aquest greu problema i la seua implicació social. Dins d’aquestes activitats es troba la realització d’un taller pràctic de formació dirigit a voluntaris i associacions que col·laboren diàriament amb aquest tipus de pacients. Aquests tallers són gratuïts i es realitzaran els dies 8, 9 i 10 de novembre, sent necessària la inscripció prèvia.

Finalment, el dia 12 de novembre, l’auditori del Centre Social de Dénia acollirà un fòrum que, sota el títol ‘Danye Cerebral Adquirit des d’una perspectiva global: Un repte compartit’, pretén ser un lloc de trobada i intercanvi d’experiències en el qual s’aborde l’atenció al DCA des d’una perspectiva integral (sociosanitària, comunitària, educativa, personal, familiar i laboral), amb la finalitat d’analitzar els reptes pendents per a una incorporació efectiva de les persones que han patit un DCA en el seu entorn habitual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 17 =