25n
25N
25N

L'Hospital General de València impulsa mesures per a eradicar la violència de gènere

La diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, participa en una jornada de sensibilització l’objectiu de la qual és contribuir a l’eliminació de la violència de gènere en l’àmbit sanitari

L'Hospital General de València impulsa mesures per a eradicar la violència de gènere
17/11/2016 -

L’Hospital General Universitari ha celebrat una jornada de sensibilització i acció social per a contribuir a millorar la detecció dels casos de violència de gènere mitjançant protocols d’actuació que permeten una intervenció més eficaç. La trobada, a la qual han assistit més de dos-centespersones, l’ha closa la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, que ha felicitat la iniciativa i ha recordat «la necessitat de no insensibilitzar-nos, perquè, davant de tantes i repetides notícies sobre les víctimes, correm el risc de fer-nos impassibles».

En una de les taules redones de la jornada, amb el títol «Sensibilització davant de la violència de gènere des de l’espai sanitari», s’ha insistit en la necessitat de normalitzar i sistematitzar en les pròpies consultes les preguntes sobre els possibles maltractaments que puguen patir les dones. Segons els experts, aquest mètode podria facilitar que els espais sanitaris foren llocs eficaços per a eradicar el problema.

Al llarg de l’any 2015, el Departament de Salut València Hospital General va detectar 162 casos de violència de gènere, mentres que, els deu primers mesos del 2016, l’Hospital i els seus centres de salut ja han registrat 195 parts, segons dades de la Direcció General de Salut Pública.  La taula ha estat moderada per la directora d’Atenció Primària del departament, Amparo Esteban, i han intervingut distints especialistes en la matèria.

La presidenta de la secció de Violència Domèstica del Coŀlegi d’Advocats de València, Alícia Bayarri, ha presentat les «xifres de la vergonya» quan ha mostrat les estadístiques dels darrers anys i ha descrit com es treballa en els jutjats especialitzats en atenció a les víctimes.

La treballadora social d’Atenció Primària del Departament, Mari Ángeles Celada, ha explicat la importància del paper de les treballadores socials en l’àmbit sanitari: «el suport psicològic i la informació sobre els recursos municipals és fonamental en aquests casos».

L’advocada Aina Tous ha insistit en el suport familiar i l’educació en igualtat des de les primeres etapes de la vida i ha presentat el treball de la Diputació de València en aquesta matèria.

Els ponents i els assistents al debat han coincidit en la importància de ser valentes per a enfrontar-se a aquesta amenaça contra la salut pública, «perquè la violència genera malaltia i morts». Entre les conclusions, també s’ha esmentat que la principal vacuna contra la violència de gènere és l’educació.

 

I Premi a la investigació aplicada en la detecció de la violència de gènere

La Fundaciód’Investigació de l’Hospital General Universitari de València ha firmat un conveni de coŀlaboració amb Clece, en el qual s’ha acordat la convocatòria deI I Premi a la Investigació Aplicada en la Detecció de la Violència de Gènere, que està dotat amb 3.000 euros i té l’objectiu d’aconseguir més eficàcia en detectar els casos de violència de gènere i els problemes de salut relacionats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − set =