caixa popular

L'Hospital Doctor Peset forma en senología a residents de Cirurgia General

El curs es realitza aquesta setmana i inclou sessions quirúrgiques matinals i sessions teòriques vespertines

L'Hospital Doctor Peset forma en senología a residents de Cirurgia General
07/06/2017 -

L’Hospital Universitari Doctor Peset acull fins a divendres que ve 9 de juny l’IX Curs de Formació en Patologia de la Mama de l’Associació Espanyola de Cirurgians dirigit a residents de primer i segon any de l’especialitat de Cirurgia General, que inicien d’aquesta forma la seua formació específica en senología.

Al llarg d’aquesta setmana, aquest hospital públic valencià reuneix a futurs especialistes de diferents comunitats autònomes com Castella i Lleó, Murcia, Andalusia i Illes Balears per a abordar els aspectes més importants en la patologia mamària: afeccions benignes de la mama, evolució del càncer de mama, diagnòstic precoç, així com tècniques quirúrgiques bàsiques i reconstructives primàries.

També rebran formació en tots els àmbits que conformen l’abordatge integral del càncer de mama en el qual estan implicats diferents especialitats: anatomia patològica, radiodiagnòstic, medicina nuclear, oncologia mèdica i radioterápica, psicooncologia i rehabilitació.

Aquest curs, que inclou sessions quirúrgiques en horari de matí i sessions teòriques a les vesprades, és el primer que organitza l’Hospital Universitari Doctor Peset després que la seua Unitat de Patologia Mamària haja sigut acreditada per la Societat Espanyola de Senología i Patologia Mamària, un certificat de qualitat que només disposen 30 centres en tota Espanya.

L’Hospital Universitari Doctor Peset compte des de l’any 2000 amb un subcomité multidisciplinari de tumors de mama per al tractament integral d’aquesta patologia i amb vies ràpides per al diagnòstic i tractament precoç del càncer de mama que s’inicien des d’Atenció Primària i les Unitats de Diagnòstic Precoç del Càncer de Mama.

El Servei de Cirurgia General d’aquest centre s’ocupa del diagnòstic i seguiment de la patologia mamària benigna, del seguiment de pacients amb risc identificat de càncer de mama, del tractament quirúrgic d’aquest tumor i la reconstrucció. També realitza cirurgia profilàctica del càncer de mama, reassignació quirúrgica mamària en transexuals i ha sigut centre de referència per al maneig de pacients portadores de pròtesis PIP.

En els tres últims anys, s’ha intervingut en aquest hospital públic valencià a 995 pacients. D’elles, 470 intervencions van ser per patologies benignes i 525 per neoplàsia de mama (mastectomies, cirurgia conservadora, biòpsia selectiva de gangli sentinella, arpón diagnòstic i reconstruccions).

En el mateix període, el Servei de Radiodiagnòstic ha realitzat 12.600 mamografies, 11.880 ecografias, 45 galactografies, 540 biòpsies amb esteroataxia, 1.460 biòpsies ecoguiades i 1.092 ressonàncies magnètiques diagnòstiques.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats