25n
25N
25N

Les temperatures baixen 12° en tres dies en la Comunitat i l'aigua del mar es refreda

Les temperatures baixen 12° en tres dies en la Comunitat i l'aigua del mar es refreda
13/08/2019 -

Les temperatures màximes han descendit més de dotze graus des de diumenge passat en la Comunitat Valenciana en passar dels 42° que es van aconseguir divendres passat en algunes localitats als menys de 30° que es registren aquest dimarts en quasi tot el territori, segons l’Aemet.

Aquesta reducció de les temperatures es deu al vent de l’est i nord-est que ha bufat aquests dies, que ha refrescat l’ambient, però també ha alterat l’estat de la mar, amb maror i ones de més d’un metre, per la qual cosa s’han hissat les banderes roges en la majoria de les platges.

Així mateix, les temperatures mínimes han descendit lleugerament aquest dilluns i dimarts. Això, sumat al vent d’aquestes dues passades matinades, ha provocat una sensació tèrmica “una mica més confortable”.

D’igual manera, el mar enfront de la costa de la Comunitat Valenciana s’ha refredat, des dels quasi 28é del passat divendres a menys de 26é d’aquest dimarts a causa de l’agitació i mescla amb aigües més profundes.

En concret, les temperatures màximes de València i Alacant se situen en 28° i a Castelló en els 29°. Respecte a les mínimes, les previsions de la capital del Túria són de 23é, els mateixos que a Alacant; mentre que a Castelló es queden en 20 °C.

MÀXIMES HISTÒRIQUES EL
DISSABTE Aquestes mínimes contrasten amb les registrades aquest dissabte que no van baixar en l’aeroport de València dels 26,6 °C, el valor més alt registrat en aquest observatori des que es registren dades (1966).
A més, en l’observatori dels Vivers de València, on es registren dades des de 1938, la mínima del dissabte (26,9 °C) és la més alta d’un mes d’agost, només superada pels 27 °C del 28 de juliol de 2015.

El litoral sud de València està aquest dimarts amb un avís groc per pluges que es preveu que siguen “d’intensitat forta” focalitzades en la zona litoral de la comarca de la Safor i tempestes que han registrat llamps entre les 10.00 i les 10.30 hores. No obstant això, durant el matí la pluja ha perdut intensitat.

El nivell groc, previst des d’aquest dimarts a les 10.00 fins a les 14.00 hores, ha provocat ruixats forts a la comarca de la Safor, segons les mateixes fonts.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020