caixa popular

Les festes de Sant Vicent 2018 donaran pas a la commemoració de l'Any Jubilar Vicentí

La rogativa, que se celebra el 9 d’abril, acte central de les celebracions a Llíria

Les festes de Sant Vicent 2018 donaran pas a la commemoració de l'Any Jubilar Vicentí
04/04/2018 -

La devoció per Sant Vicent Ferrer continua estant molt present en la vida religiosa i cultural de Llíria. La ciutat ja està preparada per a celebrar les festes dedicades al seu copatró. El programa d’actes, organitzats per l’Ajuntament i la Confraria de Sant Vicent de Llíria, s’estén de l’1 al 15 d’abril.

Esta vesprada s’ha presentat la programació festiva de 2018 en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde Manolo Civera, el regidor de Festes Pedro Vicente, el president de la confraria Antonio Castellano, i els clavaris Fina Torrijo i Vicente Castellano.

Estes celebracions marquen a més el preludi de les commemoracions de l’Any Sant Jubilar que se celebrarà en totes les diòcesis valencianes i en la de Tortosa, amb motiu del sext centenari de la mort del sant, el 5 d’abril de 1419. El Jubileu Vicentí s’obrirà el dia de la seua festivitat, el pròxim 9 d’abril, i es clausurarà en el mes d’abril del 2019.

L’alcalde Manolo Civera assenyala que la figura del dominic valencià “ocupa un lloc fonamental en la història i tradicions festives de Llíria, que més de sis segles després contínua recordant cada any el Miracle de l’Aigua”.

Per este motiu, “la nostra ciutat se sumarà d’una forma excepcional a la commemoració de l’Any Vicentí. L’Ajuntament i la Confraria estem col·laborant en la confecció d’un programa d’activitats per a este exercici extraordinari que tenim per davant i que iniciem ara amb les tradicionals festes en honor al nostre copatró, i que volem compartir amb totes aquelles persones que vullguen vindre a visitar-nos”.

Precisament, en la jornada del 9 d’abril es realitza l’acte més significatiu i multitudinari de les festes, la rogativa en què es trasllada la imatge de Sant Vicent fins a l’ermita i que reunix a milers de persones al parc natural que l’acull. Esta església ha sigut a més designada per l’Arquebisbat de València com un dels temples jubilars de l’Any Vicentí.

Després d’un esmorzar popular i la missa a l’ermita, els assistents tornaran en romeria fins a la parròquia de l’Assumpció. Junt amb ella, a la plaça Major, espera el gran fi de festa d’enguany, l’actuació de la coneguda Orquesta Montecarlo.

El primer cap de setmana festiu també oferix al parc de Sant Vicent el Festival de Paelles o el passeig en carro fins a l’enclavament natural i el repartiment de la mona.

Gran programa d’espectacles

Per la seua banda, el regidor de Festes, Pedro Vicente, ha volgut destacar que “hem preparat, junt amb la Clavaria i Majoralia de Sant Vicent, un programa d’actes molt atractiu i per a totes les edats, i especialment pensat també en els jóvens”.

El mentalista Javier Botía actuarà en la segona part del pregó de les festes que enguany oferirà el dominic Vicente Cristóbal. Igualment, cal destacar els concerts de la cantant Carmen París i el grup Los Inhumanos.

També hi ha una important participació d’entitats locals amb els concerts de la Banda Simfònica Unió Musical, la Banda UDP, el XV Festival d’Orquestres de Pols i Pua “Ciutat de Llíria” amb la presència de l’Orquestra de Plectre “El Micalet” i l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez”, o la comèdia teatral “Qui mos mana fer teatre” representada per la pròpia Majoralia.

A més, el Conservatori Professional de Música de Llíria, amb motiu del seu 25 aniversari, ha preparat un gran espectacle musical, “Simply the best”, per al diumenge 8 d’abril al pavelló Pla de l’Arc. Un tribut al millor pop-rock de les últimes dècades amb coreografies, música i veu en directe. L’entrades, al preu de 2 euros, són a benefici del manteniment de l’ermita de Sant Vicent i l’Associació Espanyola contra el Càncer.

L’exposició “Valencia aprende a volar”, la I Fira del Ramat de Sant Vicent, la VII Cursa Popular, el sopar popular o les discomòbils completen la resta d’activitats lúdiques del programa festiu.

Els actes de les festes a Llíria finalitzaran en diumenge 15 d’abril amb la solemne processó de Sant Vicent.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris