25n
25N
25N

Les Arts esperarà a la resolució de les acusacions sobre Plácido Domingo per assetjament per a adoptar mesures

Miquel Lorenzo

Les Arts esperarà a la resolució de les acusacions sobre Plácido Domingo per assetjament per a adoptar mesures
13/08/2019 -

El Palau de les Arts de València ha anunciat aquest dimarts que esperarà a la resolució del cas per les acusacions publicades sobre el tenor Plácido Domingo per a “actuar amb conseqüència i adoptar alguna mesura convenient, preservant així la presumpció d’innocència”.

Així ho ha assenyalat en un comunicat en el qual l’auditori valencià “condemna enèrgicament qualsevol classe d’assetjament laboral o violència masclista en la societat, i en el món de la cultura en particular”.

Els Arts es pronuncia en aquests termes després que huit cantants i una ballarina hagen assegurat que van patir assetjament sexual del tenor Plácido Domingo, en diferents trobades al llarg de tres dècades a partir de finals dels 80 i a vegades en companyies d’òpera en les quals ell ocupava posats d’alta direcció, segons una investigació d’Associated Press.

L’auditori valencià ha volgut recalcar que Les Arts “no té cap vinculació laboral directa amb Plácido Domingo”, del qual subratlla que “tan sols col·labora en la selecció d’alumnes del Centre de Perfeccionament, juntament amb una comissió d’experts formada per huit persones més”.

Es dóna la circumstància que Plácido Domingo va presidir recentment, el passat 1 de juny, la final de les audicions per als cantants que integraran l’onzena promoció d’artistes del Centre de Perfeccionament que porta el seu nom i la seu del qual està en el Palau de Les Arts de València.

“Davant les acusacions publicades respecte a la figura de Plácido Domingo, esperarem a la resolució dels fets per a actuar amb conseqüència i adoptar alguna mesura convenient, preservant així la presumpció d’innocència”, apunta el comunicat de l’auditori, que subratlla que en Els Arts “no hi ha constància ni denúncia de cap classe d’assetjament cap al personal de la institució”.

Precisament aquest passat diumenge, el Palau de Les Arts va avançar la seua nova temporada, que abastarà el repertori líric des del Barroc fins al segle XX en els nou títols que conformen la programació operística de la temporada 2019-2020 i va anunciar, com a principals protagonistes, a Plácido Domingo, Anna Pirozzi, Iréne Theorin, Aylin Pérez, John Osborn, Alex Esposito i David Hansen.

El tenor espanyol té fixat el seu retorn a l’escenari de Les Arts per a protagonitzar el mes de desembre ‘Nabucco’, de Verdi, amb la qual presentarà a València un nou paper de baríton en el seu repertori, Nabucodonosor, rei de Babilònia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − quinze =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
el puig