25n
25N
25N

Les ajudes per als pobles de València continuaran mantenint-se

Les ajudes per als pobles de València continuaran mantenint-se
06/11/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit aquest matí amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, en una trobada en la qual tots dos han subratllat la voluntat compartida de mantenir les ajudes i subvencions que reben els pobles de la ciutat de València per part de la institució provincial, i que es dediquen íntegrament a la millora de les condicions d’aquests pobles de València (pobles del Nord, pobles del Sud i pobles de l’Oest).

Tal com ha explicat l’alcalde al final de la trobada, «durant els últims anys, l’Ajuntament ha rebut una sèrie de subvencions de la Diputació que sempre hem dedicat a millorar la situació dels pobles de València i per això, i davant el recent canvi de govern en la institució, volem garantir que es mantenen de cara al futur». Tant Ribó com Gaspar han confirmat que es donarà continuïtat a aquesta línia de treball, dotada amb 5 milions d’euros, com fins ara. Tal com ha subratllat el president de la Diputació, «València no sol·licita les ajudes i inversions per al nucli urbà en si, sinó per als seus pobles, que són com localitats dins del context de la província, i òbviament cal mantenir les ajudes».

Un altre dels assumptes abordats durant la trobada ha sigut la constitució com a fundació del CEMAS, Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible, una iniciativa que està en fase d’estudi i que es preveu abordar al llarg del pròxim any. En aquests moments, el Centre funciona com un servici municipal, però, tal com ha assegurat l’alcalde, «creiem que d’aquesta manera complirà molt millor els objectius i es facilitarà la col·laboració internacional». Com és conegut, la inclusió de l’Ajuntament de València en l’anomenat Pla d’Ajust l’any 2012 impedia la creació de nous organismes autònoms, com ara fundacions o empreses municipals; però el sanejament dels comptes i la consegüent eixida del Pla durant el passat mandat obri la possibilitat de convertir el CEMAS en fundació. La constitució d’aquesta formació comptarà amb la participació, com fins ara en el CEMAS, de la Diputació, la Generalitat i el govern central. Un altre dels assumptes tractats es refereix a l’adequació, en l’antic Varador, d’una planta dedicada a la Capitalitat Mundial del Disseny que, com és conegut, València exercirà l’any 2022.

Finalment, Ribó i Gaspar s’han compromés a donar una solució a la situació de diversos espais urbans la titularitat dels quals hauria d’haver sigut regulada des de fa anys (més de 40 anys en alguns casos), però que no s’havien abordat fins ara. Són exemples com una instal·lació utilitzada fa anys com a estable al Parc Natural Saler, diversos espais annexos al Palau de la Generalitat, l’entorn del Passatge del Doctor Serra o uns vials pròxims a la Misericòrdia, entre altres.

Tots dos representants polítics han acordat posar en contacte als respectius serveis de patrimoni (de l’Ajuntament i de la Diputació) amb la voluntat decidida de solucionar les qüestions de transmissió i titularitat de cada cas. «I una vegada solucionat, abordarem com optimitzar aquest patrimoni que és de tots els valencians i valencianes, i la nostra obligació és posar-lo en ús i en condicions perquè puga ser aprofitat per tots i totes», ha explicat Gaspar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + setze =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna