Els lemes de les manifestacions del pròxim 9 d'Octubre

El ministre d’Interior s’ha compromés a intensificar les mesures de seguretat per a evitar altercats violents

Els lemes de les manifestacions del pròxim 9 d'Octubre
27/09/2018 -

Compte enrere perquè la Comunitat Valenciana celebre el seu dia gran. El 9 d’Octubre, València ha preparat una sèrie d’actes tradicionals, com la baixada de la Senyera o la processó cívica que concentren a milers de valencians i turistes que volen formar part d’una de les celebracions tan característiques de la nostra terra. Uns actes tradicionals, entre els quals també es troba la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre que, des de fa 30 anys, concentra a diferents entitats, plataformes i partits polítics que, lliurement, expressen i reivindiquen la seua ideologia.

L’any passat, aquesta manifestació, fins al moment pacífica, va ser testimoni d’uns altercats violents lamentables, provocats per grups ultra, que van acabar amb la detenció de 19 persones per agressions. D’aquesta manera, i per a evitar que es tornen a repetir, el Consistori, juntament amb el ministre d’Interior, han treballat per a coordinar unes mesures de seguretat que s’intensificaran, amb la presència d’unitats policials d’altres autonomies, i que evitaran que manifestacions de diferent seguisc polític o ideològic es creuen.

Però, Quins lemes predominaran en la manifestació del 9 d’Octubre? Fa uns dies avançàvem quines plataformes havien sol·licitat el permís per a manifestar-se. En aquest sentit, es coneix que España 2000 es manifestarà sota el lema ‘Orgullós de Ser Espanyol’, mentre la Coordinadora Obrera Sindical ho farà proclamant ‘No passaran. País Valencià, tomba del feixisme’. Però aquestes no són totes les consignes que inundaran València aquest 9 d’Octubre, ja que també es manifestaran l’Associació del Regne de València de Gais i lesbianes, transsexuals i bisexuals, així com una concentració d’AVANT, DCIDE i els Verds de Centre Moderat, amb la lectura d’un manifest a favor dels Guàrdies Civils d’Alsasu; la convocatòria organitzada per Unió Valenciana; i una altra que anirà sota el lema ‘Violència Antitaurina’.

Per descomptat, tampoc faltarà la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre, integrada per Acció Cultural del País Valencià, PSPV, Compromís i Podemos que, a més d’alçar-se com la més nombrosa, sempre es manifesta sota lemes relacionats amb la identitat valenciana. De fet, l’any passat ho feia sota la consigna de ‘Si al valencià’.

Quant a la CUP i ARRAN, el Confidencial Digital informava que no se’ls havia concedit el permís. No obstant això, València Extra ha parlat amb fonts de la CUP, que ens han confirmat que no han rebut notificació que els prohibisca manifestar-se. Així, des de la CUP seguiran amb els actes preparats per a les manifestacions de la vesprada del 9 d’Octubre.

Una vesprada reivindicativa, en la qual cada manifestació s’ha convocat a diferents hores de la vesprada, i se’ls ha marcat un itinerari diferent per a “garantir el lliure exercici d’aquest dret, evitant la confluència de manifestacions d’actors diferents” amb l’objectiu de deixar arrere uns episodis violents que mai van haver de produir-se.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

sagunt a escena 2019
turismo salou