25n
25N
25N

La legislatura de la mobilitat per als vianants

Grezzi anuncia la redacció d’un pla del centre de la ciutat per a unificar les actuacions que es duguen a terme

La legislatura de la mobilitat per als vianants
17/01/2020 -

“Un pla del centre de València per a unificar els criteris d’actuació que s’estan duent a terme”. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha fet un balanç dels diferents projectes que s’han anat executant des de 2015, com la pacificació del trànsit a Ciutat Vella o la recuperació de l’espai públic als voltants de la Llotja, i ha avançat algunes de les actuacions que estan pendents, com la remodelació de la plaça de la Reina o la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament.

En definitiva, “actuacions integrals dins d’un mateix projecte”, com així ho ha definit Grezzi, que necessiten emmarcar-se dins d’un pla específic que els unifique i que, a més, servisca per a equiparar criteris de cara a projectes futurs. D’aquesta manera, Grezzi ha avançat que, des de l’àrea de Mobilitat, “s’impulsarà la redacció d’un pla del centre de la ciutat que unifique les actuacions que estem realitzant per a humanitzar València i recuperar espai per als vianants”.

grezziI és que, sens dubte, aquesta serà la legislatura de la mobilitat per als vianants. El regidor de Mobilitat no només s’ha compromés amb la Federació de Veïns de València a posar en marxa una mesa de la mobilitat per als vianants, sinó que, a més, es portaran actuacions de gran envergadura per a la ciutat. Per a començar, a partir del pròxim 20 de març, la plaça de l’Ajuntament serà per als vianants, permetent només l’accés als aparcaments privats, al servei de càrrega i descàrrega, al Taxi i a la línia C1 de l’EMT, que actuarà de llançadora entre els bescanviadors de Tetuan i Xàtiva, les obres dels quals finalitzaran a principis del mes de març.

Però això no és tot, ja que, com ha explicat Grezzi, també s’està avançant en la remodelació de la plaça de la Reina. De fet, “el 20 de gener s’acaba el termini per a presentar les ofertes. A partir d’eixe moment, treballarem per a poder començar les obres al més prompte possible”. A més, també està pendent la reurbanització de l’entorn de la Llotja i la plaça de Bruges. En aquest punt, Grezzi ha volgut fer una crida a la calma perquè “no començaran totes les obres al mateix temps perquè sabem que ocasionaria problemes en el centre de la ciutat”.

Plaza de la Reina peatonal

Finalment, com va presentar en la reunió informativa d’aquest dijous, ja s’han assentat els primers passos per a dur a terme una actuació en l’avinguda de l’Oest, Sant Agustí i carrer Sant Vicent, que permetrà recuperar un 48% de zona per als vianants, mitjançant l’ampliació de voreres per a potenciar aquest eix comercial, o la reordenació del trànsit garantint, això sí, els serveis actuals com a EMT o zones de càrrega i descàrrega.

“En el mandat 2015-2019 ja aconseguirem recuperar més de 33.000 metres quadrats per a ús ciutadà, però podem assegurar que aquest nou mandat serà el de la mobilitat per als vianants, el mandat de les persones que caminen, perquè siga cada vegada més segur, més accessible i més amable, i aconseguirem una ciutat més humana i més eficient”, ha apuntat Grezzi. I és que des del govern valencià s’aposta per la construcció d’un model de ciutat de places, “que ja estem construint, i que es recollirà en el pla específic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − nou =

mercat medieval ontinyent