25n
25N
25N

L’ajuntament s’obri a la ciutadania per a fer una lectura col·lectiva de la constitució

L’alcalde Joan Ribó donarà la benvinguda a la ciutadania i llegirà l’article 45

L’ajuntament s’obri a la ciutadania per a fer una lectura col·lectiva de la constitució
05/12/2019 -

L’Hemicicle de l’Ajuntament de València s’obrirà demà a la ciutadania, entre les 11h i les 13h, per a fer una lectura col·lectiva de la Constitució Espanyola, en la jornada en què es commemora l’aniversari de la Carta Magna. L’alcalde de València, Joan Ribó, donarà la benvinguda a la ciutadania i serà el primer a llegir un article: el 45, referit a la protecció del medi ambient, tot coincidint amb la celebració a Madrid de la Cimera mundial pel clima.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que “en el dia de la Constitució, obrim les portes de l’Ajuntament en una jornada en què el protagonista és el poble sobirà, tal i com marca la Carta Magna”. Per això, l’alcalde s’ha facilitat perquè demà ja han confirmat la seua presència en l’Hemicicle municipal entitats veïnals, empresarials, sindicals, festives i associacions cíviques. També hi haurà una representació institucional, tant de la Corporació com, per exemple, del cos consolar de València.

Cada persona que acudisca a l’Ajuntament demà podrà llegir l’article que desitge de la Constitució. En este sentit, l’alcalde ha remarcat que “tot i que hi ha moltes persones que pensem que cal una reforma de la Constitució, el ben cert és que ens va costar molt, després d’una llarga dictadura, arribar a un text consensuat en què es basa l’actual democràcia”.

L’alcalde ha destacat els punts relatius als drets ciutadans i socials contemplats en la Carta Magna espanyola, i enguany ha triat l’article 45 per a la seua lectura: “en la setmana en què se celebra a Madrid la Cimera mundial contra el canvi climàtic, llegiré l’article 45 de la Constitució Espanyola. Perquè la ciutat de València s’ha destacat al llarg d’estos anys pel seu compromís inequívoc pel medi ambient. Una tasca per la qual se’ns ha reconegut i per la que som referència a Espanya”.

L’article 45 de la Constitució espanyola destaca que totes les persones tenen dret a gaudir d’un medi ambient adequat per al desenvolupament de la persona, així com el deure de conservar-lo. Per això, els poders públics ha de vetlar per la utilització racional de tots els recursos naturals, a fi de protegir i millorar la qualitat de la vida i defensar i restaurar el medi ambient, “amb el suport de la indispensable solidaritat col·lectiva”. Per últim, l’article conclou que s’establiran sancions penals o, en el seu cas, administratives, en els termes que fixa la llei, per als qui violen l’ús racional dels recursos naturals, de manera que hauran de reparar el dany causat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 6 =

lleida 2020
activem alfafar