25n
25N
25N

L’assemblea de la Unió de Periodistes Valencians aprova demanar la suspensió cautelar de la borsa de treball temporal d’À Punt

L’assemblea de la Unió de Periodistes Valencians aprova demanar la suspensió cautelar de la borsa de treball temporal d’À Punt
20/11/2017 -

La Unió de Periodistes Valencians, reunida en assemblea extraordinària, com a associació majoritària de professionals de la informació al territori valencià, ha decidit amb 73 vots a favor, 44 en contra i 2 abstencions demanar la suspensió cautelar de la borsa de treball temporal de la nova radiotelevisió pública valenciana À Punt. Aquesta petició es farà efectiva en el moment de presentar el recurs contenciós-administratiu contra la convocatòria de la borsa de treball de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana.

L’assemblea de socis i sòcies de la Unió de Periodistes ja va pronunciar-se en contra del barem de mèrits negociat pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) amb els sindicats per considerar que vulnera el principi d’igualtat i tanca la porta en la pràctica al conjunt de periodistes que no han estat antics treballadors de RTVV. Ara, a més, avala la petició de la suspensió pel risc que una possible sentència favorable a implantar un nou barem menys discriminatori poguera esdevenir inexecutable en un futur.

La Unió de Periodistes Valencians va intentar, des del minut zero, encetar un procés de negociació amb el Consell Rector i els sindicats per a pactar un barem just a l’hora de contractar personal per a la nova radiotelevisió pública. La resposta, en tots els casos, va ser una negativa constant a contemplar les demandes de la professió periodística.

En tot cas, amb aquest nou escenari, la Unió de Periodistes Valencians insta al Consell Rector de la CVMC a iniciar els tràmits per a convocar com més prompte millor un nou procés de selecció de personal que permeta desbloquejar l’actual situació. Per part de la Unió, com s’ha fet des d’un principi, no es tanca la porta a un diàleg amb tots els actors implicats en aquesta qüestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =