25n
25N
25N

Les zones verdes del Parc Tecnològic de Paterna ja llueixen els noms d'il·lustres científiques

Margarita Salas, Ana Lluch, Marie Curie, María Blasco, María Moliner, Ángeles Ruiz Robles, Katherine Johnson, Valentina Tereshkova, Rita Levi-Montalchini i Stephanie Kwolek donen nom a les zones verdes

Les zones verdes del Parc Tecnològic de Paterna ja llueixen els noms d'il·lustres científiques
10/03/2021 -

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura, el president de l’EGM Parc Tecnològic Paterna, Antonio Alagarda i la Gerent de l’entitat, Manuela Pedraza, han visitat aquest matí les zones enjardinades del Parc Tecnològic que han sigut batejades amb els noms de destacades dones de la ciència i la investigació.

A través d’aquesta acció, inclosa en la programació del Dia de la Dona i desenvolupada mitjançant un procés de participació ciutadana, totes dues entitats pretenen incrementar el coneixement públic de dones que, amb gran perseverança, van desenvolupar una trajectòria personal i professional que ha entregat valuoses aportacions a la humanitat. La iniciativa va sorgir d’una treballadora del parc empresarial en advertir que no hi havia noms de carrers dedicats a dones en l’àrea empresarial.

L’EGM Parc Tecnològic Paterna i l’Ajuntament, a través de la regidoria de la Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, han volgut posar fi a aquest desequilibri recordant als parcs i zones verdes existents el paper exercit per grans dones com Margarita Salas Falgueras, Ana Lluch, Marie Curie, Maria Blasco, Maria Moliner, Ángeles Ruiz Robles, Katherine Johnson, Valentina Tereshkova, Rita Levi-Montalchini i Stephanie Kwolek.

A cadascuna d’aquestes dones se’ls ha dedicat una zona verda, en la qual s’ha instal·lat una placa amb el seu nom, que disposa d’un codi QR per a poder tindre informació sobre la seua biografia i aportacions científiques. L’alcalde Juan Antonio Sagredo, ha destacat que “actuacions com aquesta serveixen per a fer valdre el paper de la dona en la ciència i per a fer dels nostres parcs empresarials i de la nostra ciutat llocs cada vegada més igualitaris i conscienciats sobre la igualtat d’oportunitats en l’àmbit professional”.

Per part seua, el president de l’EGM, Antonio Alagarda, va considerar que “estem enormement agraïts a la treballadora del parc empresarial que ens va obrir els ulls a una situació en la qual no havíem recapacitat, i que ens recorda fins que punt, a vegades, no s’ha donat suficient rellevància al paper tan important exercit per dones de diverses branques de la ciència o la investigació”.

Des d’Ajuntament de Paterna i EGM Parc Tecnològic Paterna, estan pendents que millore la situació sanitària per a poder desenvolupar un significatiu acte d’homenatge a aquestes dones en les condicions que mereixen, comptant fins i tot amb la presència d’algunes d’elles, amb les quals ja s’ha contactat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =