25n
25N
25N

L'ambaixada de Moros i Cristians de Paiporta es traduirà a llenguatge de signes per a les persones sordes

L'ambaixada de Moros i Cristians de Paiporta es traduirà a llenguatge de signes per a les persones sordes
09/08/2016 -

Un dels actes més emblemàtics de les Festes Populars 2016 de Paiporta, l’Ambaixada de Moros i Cristians, tindrà enguany un toc inclusiu. Gràcies a la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD), la representació serà traduïda al llenguatge de signes, per a que també la puguen seguir les persones amb problemes auditius. Aquesta és la primera vegada en la història que s’adopta una mesura d’aquest tipus en les Festes Populars de Paiporta.

DSC_8158e (1)
Aquest gest amb les persones sordes arriba després dels contactes que s’han produït entre l’Ajuntament de Paiporta i FESORD. El passat mes de maig, el ple municipal va aprovar una moció institucional de suport al llenguatge de signes, en què es demanava “promoure el seu aprenentatge i coneixement, i garantir la llibertat d’ús en tots els àmbits de la vida”. L’alcadessa de Paiporta, Isabel Martín, va avançar aleshores que la declaració “no es quedarà en paper mullat”.

La iniciativa de traduir simultàniament l’ambaixada de Moros i Cristians és una més de les activitats municipals que es preveu adaptar, i que es mantindran en els pròxims mesos amb l’objectiu d’incloure totes les persones en actes i celebracions, i que se sumarà a altres iniciatives per acostar l’administració a tota la ciutadania, sense excloure ningú.

DSC_1704e
Les Festes Populars 2016 de Paiporta comencen aquest dimecres 10 d’agost amb una intensa jornada que coronarà amb el tradicional sopar popular de faixa, al Carrer Jaume I. Seguidament, a les 00:00 hores, arribarà la primera activitat musical, el concert del grup Tardor, al mateix carrer, però a l’altura de Mestre Palau. Abans, també dimecres, hi ha programada la desfilada d’una batucada a les 19.00 hores, i el començament de l’activitat de les casetes de festa a la nova ubicació del Carrer Antonio Machado, a les 20.00 hores. Quant a l’activitat esportiva, es disputarà la tercera jornada del torneig de frontennis al Poliesportiu des de les 17.00 hores.

Des del dimecres i fins el dia 16, Paiporta s’omplirà de música, festa i celebració. El dijous, hi ha programada activitat per als més menuts i menudes al Carrer San Joan de Ribera, a les 11.00 i a les 17.00 hores. L’entrada infantil de Moros i Cristians tindrà lloc a les 19.00 hores a la Plaça Major, mentre que a les 19.30 hores es disputarà una partida de galotxa al Carrer Primer de Maig. A les 20.30 hores hi haurà dansà en honor a Sant Roc, seguida de folklore a les 21.00 hores i les actuacions de Piedras Azules i Los Ribersom a la Plaça Senyera, a les 23.00 hores.

El passat cap de setmana, Paiporta ja ha viscut la festa, en aquest cas, en honor al Santíssim Crist del Consol, en activitats organitzades pels clavaris. Es va celebrar la tradicional benedicció de vehicles, un concurs de paelles, en el qual participaren més de 500 persones, xifra que va desbordar les previsions de l’organització, i la tradicional missa i processó en honor al Crist.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 3 =