caixa popular

L'Albufera amb bici i amb barca en una jornada de reivindicació

L'Albufera amb bici i amb barca en una jornada de reivindicació
01/06/2017 -

El diumenge, 4 de juny, vespra del Dia Mundial del Medi ambient, la Fundació Assut i Gracomsa Alimentària han organitzat la primera edició de ‘Roda l’Albufera’, una excursió de descobriment i sensibilització que recorrerà amb bici i amb barca bona part d’aquest parc natural, el primer declarat a la Comunitat Valenciana fa ja trenta anys.

L’itinerari, que en aquesta ocasió s’iniciarà i conclourà en el Port de Catarroja, travessarà la marjal de ponent en plena època de creixement de la planta de l’arròs, cultiu les implicacions ambientals del qual són vitals per a L’Albufera. En un recorregut d’uns 20 quilòmetres, els participants arribaran amb bici al Portet de Sollana després de visitar alguns llocs i edificis emblemàtics de la marjal, com la Casa del Figuero, de Silla. Després del menjar, ja a la vesprada, embarcaran en direcció al Tancat de la Pipa, des d’on tornaran amb bici fins al punt de partida.

Amb aquesta jornada, la Fundació Assut i Gracomsa Alimentària volen destacar la importància que té la participació activa de la societat civil en la conservació del medi ambient i cridar l’atenció sobre la necessitat d’actuar per a la recuperació definitiva de la qualitat ecològica de L’Albufera i emprendre mesures que garantisquen la seua sostenibilitat.

I RODA L’ALBUFERA: PEDALEJA PEL MEDI AMBIENT

Una excursió de tot un dia a favor del medi ambient, recorrent amb bici les marjals de Catarroja, Silla i Sollana, i solcant amb barca les aigües de L’Albufera. Amb esmorzar, menjar i visites a diferents edificis, llocs i espais emblemàtics del Parc Natural, com el Port de Catarroja, la Casa del Figuero (Silla), el Portet de Sollana i el Tancat de la Pipa (Catarroja). Durant aquesta visita de descobriment i exploració, coneixerem els valors, les implicacions i les necessitats ambientals d’un paisatge únic, un dels aiguamolls més importants de tot el Mediterrani occidental.

L’activitat està organitzada per la Fundació Assut amb el suport de Gracomsa Alimentària. I col·laboren associacions com Acció Ecologista-Agró, SEU/BirdLife i València amb bici, empreses com Pavagua Ambiental i Acuamed, i administracions com la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, i els ajuntaments de Sollana, Silla i Catarroja.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 8 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris