25n
25N
25N

L'Ajuntament rehabilitarà el Mercat del Grau

L'Ajuntament rehabilitarà el Mercat del Grau
16/11/2016 -

El projecte de rehabilitació del Mercat del Grau manté l’arquitectura original del mercat més antic de la ciutat i incorpora nous elements, com zones verdes i obertes a la ciutadania, que conformaran un espai que combina els usos propis d’un mercat i els d’un punt de trobada veïnal. El regidor de Comerç, Carlos Galiana ha presentat hui aquest projecte que s’aprovarà en el ple del pròxim dijous i s’executarà, en uns 18 mesos, amb un pressupost de 2,4 milions d’euros a càrrec del Pla Confiança.

Carlos Galiana ha explicat que és “el fruit de mesos de treball de la regidoria de Comerç que ha defés un mercat accessible i obert, que invite a entrar a la ciutadania, que destaque com a espai de convivència comercial i social i que actue com a element revitalitzador del barri”.

PRODUCTES FRESCOS

Pel que respecta als usos comercials del nou Mercat del Grau, el regidor ha explicat que tindrà 24 punts de venda, enfront de les 56 existents, de les quals actualment només se’n troben obertes al públic 4 (3 botigues i un bar), “amb els que estem negociant per si volen mantenir la seua activitat mentre es fan les obres”. Les noves parades mantindran l’oferta de producte fresc “i fins i tot es contempla la possibilitat de dedicar una parada per a la “tira de contar” per a la venda directa de productes frescos cultivats a l’horta i de cultiu recent.

Per altra banda, el regidor ha destacat que este mercat municipal complirà el seu objectiu de revitalitzar el barri, ja que el projecte també dota l’espai d’uns usos socials i el recinte comptarà amb zones amb accés a les noves tecnologies, per fer conferències, teatre infantil, concerts, i reunions d’associacions de veïns, confraries i altres entitats del Grau.

Durant la presentació d’este projecte, aprovat en la Comissió d’Hisenda amb l’abstenció del Grup Municipal Popular, el regidor també ha recordat que el Mercat del Grau, amb una superfície de més de 2.800 metres quadrats, serà el primer a estar obert de matí i vesprada.

Aprovat el projecte, i la direcció d’obra, es duran a terme les actuacions prèvies a la rehabilitació del Mercat, per escometre, posteriorment, la construcció de l’edifici i urbanització del voltant que registrarà alguns canvis com la conversió en zona de vianants del carrer Plaça del Mercat Nou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 6 =