25n
25N
25N

L’Ajuntament promou, entre les persones majors, l’accés a la cultura en igualtat

Durant la 33a Setmana dels Majors es rendix homenatje a 25 centenaris i a les “nostres millors persones majors”

L’Ajuntament promou, entre les persones majors, l’accés a la cultura en igualtat
05/11/2016 -

L’Ajuntament sortejarà enguany unes 6.000 entrades perquè les persones majors puguen accedir en igualtat a diferents activitats culturals organitzades amb motiu de la 33a Setmana de les Persones Majors de València que començarà el pròxim dilluns. En el marc d’esta celebració l’Ajuntament també retrà un homenaje a les 25 ciutadans i ciutadanes valencians que enguany han complit cent anys, i reconeixerà el treball dels majors i entitats “que han contribuit per a consolidar una societat moderna, solidària i en igualtat”. D’esta manera, recordarà el compromís de lider veïnal Eugenio Coronado, de la doctora en dret Julia Sevilla i de la tasca de les Aules de la Tercera Edat.

La regidora responsable de les Persones Majors, Sandra Gómez, ha presentat ahir el programa d’actes de la 33a Setmana de les Persones Majors que inclou propostes culturals des del dilluns 7 fins a la vesprada del divendres 11. “Hem organitzat moltes activitats i hem posat a disposició de totes les persones majors més de 6.000 entrades gratuïtes per gaudir-ne. A més, com ja vam fer l’any passat, per primera vegada, estes entrades es sortejaran entre els usuaris i usuàries dels centres municipals d’activitats per a persones majors i les persones majors que participen en el programa d’activitats de la regidoria perquè tots i totes puguen accedir a la cultura en igualtat d’oportunitats”.

A més de les representacions teatrals, la XIII Trobada de Corals i Rondalles, un concert de la Banda Municipal i altres iniciatives culturals, durant la 33a Setmana de les Persones Majors, dimarts, dia 8, l’Ajuntament retrà un homenatge a les persones centenàries de la ciutat. Segons ha explicat la regidora “en este acte entranyable es confirmarà que l’esperança de vida augmenta, ja que l’any passat van ser 17 les persones que vingueren a celebrar el seu centenari i enguany en seran 25”.

“La Setmana de les Persones Majors també és un moment per a visibilitzar i reconéixer els nostres millors majors i ho farem el dijous 10”, ha afegit la regidora, qui ha tingut paraules d’agraïment per a Eugenio Colorado, “per la seua tasca per fer de València una ciutat més participativa”; per a Julia Sevilla, “pel seu treball per consolidar els drets socials i d’igualtat; i per la Federació Valenciana d’Aules de la Tercera Edat, “pioneres en la formació integral de les persones”.

En la presentació de la 33a Setmana de les Persones Majors ha participat la presidenta de la Federació d’Associació de Veïns, Maria José Broseta, qui ha destacat que Eugenio Coronado, impulsor del moviment veïnal a València, rebrá el seu homenatge el mateix any que es complix el 40 aniversari de l’esmentat moviment.

També han intervingut la doctora Julia Sevilla, la primera dona profesora titutar en Dret Constitucional i primera lletrada a Les Corts, qui ha agraït el reconeixement pel seu treball “a l’hora d’avançar cap una societat més plural i democràtica”.

Finalment, en nom de la Federació Valenciana d’Aules de la Tercera Edat, la seua presidenta, Francisca Conesa, ha explicat que a València més de 2.000 persones majors han trobat en estes aules l’espai on desenvolupar les seues inquietuts de manera lliure i autònoma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 6 =