25n
25N
25N

L’Ajuntament inicia la reforma museogràfica del Museu del Corpus – Casa de les Roques

L’actuació complementa el procés per aconseguir l’homologació oficial com a museu

L’Ajuntament inicia la reforma museogràfica del Museu del Corpus – Casa de les Roques
25/11/2016 -

La línia de treball encetada des de la Regidoria de Cultura Festiva per reformar, millorar i posar en valor el patrimoni dels museus de cultura festiva de la ciutat de València, continua amb els treballs ja iniciats al Museu del Corpus – Casa de les Roques, on ja s’han pintat les instal·lacions amb un color que permet subratllar les peces exposades i les imatges de la festa. 

“Volem posar en valor el patrimoni cultural vinculat amb la festa grossa de la nostra ciutat, el Corpus. Els treballs que ja hem iniciat per millorar les instal·lacions del Museu del Corpus van acompanyats per totes les actuacions necessàries per aconseguir el seu reconeixement i la seua consideració com a museu oficial, una homologació important per reforçar totes les seues potencialitats”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.Museu del Corpus

Els treballs pendents de la reforma museogràfica del Museu del Corpus – Casa de les Roques consistiran a instal·lar focus leds per millorar l’eficiència i la precisió de la il·luminació. A més, s’hi instal·laran pantalles tàctils amb subtítols en sis idiomes diferents (valencià, castellà, anglés, francés, italià i alemany) per mostrar clips audiovisuals en alta definició de les diverses parts de la festa actual del Corpus Christi. També hi haurà una gran pantalla on es projectarà un audiovisual sobre el Corpus, on es mostrarà tota la festa en el seu conjunt. Complementàriament, es canviaran tots els panells explicatius amb un nou format molt visual i en tres idiomes (valencià, castellà i anglés). També es recol·locaran diverses peces i vitrines del museu i es generarà una nova imatge corporativa. A més, també s’habilitarà una sala per a exposicions temporals fotogràfiques relacionades amb la festa grossa.

S’estima que els treballs hauran finalitzat a començaments de la primavera. “Esta reforma museogràfica complementa la restauració de les roques del Corpus que va finalitzar el mes de setembre passat i ens permet destacar no sols el valor patrimonial, sinó també el turístic, de la que durant segles va ser la festa més important de la ciutat”, ha destacat Fuset, qui per acabar ha recordat que esta actuació “permet continuar amb la línia de treball de la Regidoria de Cultura Festiva que ja va realitzar una reforma museogràfica del Museu Faller i va aconseguir la seua homologació com a museu oficial de la Generalitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 1 =