25n
25N
25N

L'Ajuntament inicia la plantació d'arbres i plantes al Parc Linial de Benimàmet

Es plantaran més de 500 arbres i 7.500 plantes

L'Ajuntament inicia la plantació d'arbres i plantes al Parc Linial de Benimàmet
07/12/2017 -

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha anunciat l’inici dels treballs de plantació de 7.500 plantes, 4.300 de les quals seran autòctones, i 510 arbres al Parc Lineal de Benimàmet, un espai que comptarà amb una superfície de gespa de 12.000 metres quadrats. Les obres estan coordinades per les regidories de Mobilitat Sostenible i Parcs i Jardins.

Giuseppe Grezzi ha posat en valor els avanços que conduiran a “un espai verd molt important per a la nostra ciutat, gràcies al compromís del Govern de la Nau per a resoldre les incompatibilitats del projecte anterior i dotar esta zona de la ciutat del parc que mereix”. Per la seua banda, la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha destacat la col·laboració entre les regidories i la importància que els veïns i veïnes de Benimàmet puguen gaudir prompte d’“una zona verda de qualitat, amb plantes autòctones i una zona d’esplai per a gossos que redundarà en una millor convivència”.

Els treballs de jardineria es distingixen en dos àrees: el jardí que es construïx sobre la llosa del metro i el de fora d’esta llosa. En la primera d’estes àrees, a causa de l’espessor de la capa de terra i la impossibilitat d’instal·lar reg permanent i programat, es plantaran les espècies següents: Cistus albidus (estepa blanca), Cistus monspeliensis (estepa negra), Lonicera implexa (didalets de la Mare de Déu), Erica multiflora (bruc d’hivern), Rosmarinus officinalis (romer), Chamaerops humilis (margalló), Cistus clusii (matagall), Helichrysum stoechas (maçanella), Iris germanica (lliri blau), Lavandula dentata (espígol dentat), Thymus vulgaris (timó), Centranthus ruber (herba de Sant Jordi), Sedum album (crespinell blanc) i Sedum sediforme (crespinell gros). En paral·lel als parterres que s’executaran en esta àrea, s’instal·laran mòduls xicotets de vegetació de flora mediterrània, amb l’objectiu de segregar l’itinerari ciclista del dels vianants i poder disposar d’una franja enjardinada que minimitze l’impacte que suposaria una gran superfície àrida i dura si tot estiguera pavimentat sobre la llosa del túnel del metro.

En la segona àrea esmentada, fora de la llosa del metro, la vegetació adquirirà aspecte de bosc de galeria, és a dir, una agrupació intensiva d’arbrat en el qual predominarà l’ombra en tot el traçat. En gran part del perímetre del jardí, en tots els punts en què siga factible, es plantarà una alineació regular de Celtis australis (lledoner) que, en forma d’abraçada, emmarcaran la resta d’espècies triades i que es distribuiran en agrupacions pròximes a les àrees d’oci, jocs infantils, o al costat de vials. Estes són Fraxinus angustifolia (freixe), Melia azedarach (mèlia), Brachychiton acerifolius (braquiquíton), Morus fruitless (morera), Grevillea robusta (grevíl·lea), Cupressus sempervirens (xiprer), Tipuana tipu (tipuana) i Prunus cerasifera pissardii (prunera roja).

D’una banda, els arbustos del tipus Dodonea i Viburnum seran els utilitzats per a la creació de bardisses xicotetes de separació del vial central i carril per a bicicletes o per a protegir els accessos al jardí en els punts en què, pel disseny o pel traçat, siga convenient. D’altra banda, enfiladisses del tipus Bougainvillea, Lonicera, Jasminum i Bignonia es plantaran en les pèrgoles projectades, per completar així la vegetació de més port.

A més, a nivell de terra es realitzarà la sembra de les llavors que constituïxen l’anomenat prat humit mediterrani, amb Cynodon dactylon i Trifolium repens. D’altra banda, es preveu l’aplicació d’una base d’àrid calcari sota els camins transversals al jardí, ja que constituïx una capa drenant i evita la degradació per acumulació d’aigua.

També destaca la instal·lació d’un programador de reg centralitzat que permet controlar els aspersors des d’un únic ordinador i amb l’avantatge afegit, a més, que el sistema detecta fuites d’aigua i procedix al tancament automàtic del reg. Respecte del reg, precisament, també s’adequarà l’àrea dels eucaliptus de l’avinguda de l’Estació, que disposaran de reg regular, atés l’alt grau de protecció d’estos, un dels quals monumental, i identificats com els arbres més alts de València.

Al parc, a més, s’instal·larà una zona de sociabilització per a gossos que permetrà que gaudisquen sense afectar les zones d’esplai d’ús públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + sis =

Valencia activa
bombers
Valencia activa