25n
25N
25N

L'Ajuntament inaugura la presa d'aigua sol·licitada pels agricultors en l'Horta de Burjassot

L'Ajuntament inaugura la presa d'aigua sol·licitada pels agricultors en l'Horta de Burjassot
18/09/2016 -

L’entorn d’horta de Burjassot pròxim al Molí de la Sal ha sigut testimoni de la inauguració del punt de presa d’aigua que, a partir d’ara, els agricultors que treballen la terra de l’horta local, podran utilitzar per a reg o altres faenes que requerisca el seu treball. La inauguració d’aquest punt de presa d’aigua, que ha sigut instal·lat per Aigües de València i sufragat per l’Ajuntament, ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, el regidor de Medi ambient, Emili Altur, i el regidor de Promoció Econòmica, Roc Senent, a més dels representants d’Aigües de València, d’altres regidors de la Corporació Municipal i d’agricultors que han anat a conéixer de primera mà, el funcionament de la seua nova eina de treball.

La necessitat d’un punt de presa d’aigua havia sigut reivindicada pels representants del sector agrari de Burjassot en les últimes sessions de Consell Agrari Municipal i ara, ja és una realitat. Aquesta necessitat és la càrrega d’aigua en els seus dipòsits portàtils per a la dilució en els mateixos de productes fitosanitaris, per a les tasques de fumigació.

El sistema es compon de dues parts. D’una banda està el dispositiu compost per un armari prefabricat, tancat amb cadenat, que integra el quadre elèctric, l’equip electrònic i el comptador on els usuaris, a través de la seua targeta magnètica, realitzen la gestió i ompliment del volum d’aigua seleccionada. L’usuari acosta la targeta al lector, i després del seu reconeixement, selecciona la quantitat de litres desitjats. A continuació, a través d’una mànega, se li proporciona l’aigua. El sistema disposa d’una escala per a facilitar l’emboque de la mànega al dipòsit per la part superior d’aquest.

Cal destacar que les targetes magnètiques les distribueix l’Ajuntament de Burjassot, des de l’Oficina de Sostenibilitat Local, als usuaris del servei, una vegada aquests s’hagen registrat en el Registre d’agricultors i agricultores de Burjassot. Aquest llistat servirà per a poder passar a Aigües de València la identitat dels quals treballen l’horta a Burjassot, per a convertir-se en usuaris de la presa d’aigua. També s’utilitzarà si s’ha d’informar sobre algun procediment o qualsevol cosa que tinga a veure amb el treball de l’horta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =