25n
25N
25N

L'Ajuntament impulsa l'ús del valencià entre el personal

L'Ajuntament impulsa l'ús del valencià entre el personal
04/12/2019 -

Vora 750 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València han participat en l’activitat «Voluntariat pel València», la quarta edició de la qual, amb 123 participants, ha conclòs hui a l’Hemicicle municipal. Aquesta iniciativa, impulsada per l’administració amb la col·laboració d’Escola Valenciana, fomenta l’ús del valencià, millora la competència lingüística del personal municipal i enforteix les relacions laborals «que redunda en un millor servici i atenció a la ciutadania en qualsevol de les dues llengües oficials».

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha presidit l’acte de cloenda d’aquesta activitat formativa, que s’emmarca en el Pla de Formació Municipal, i ha ressaltat que entre els objectius d’aquest projecte, que aviat s’estendrà cap a la ciutadania, mitjançant la universitat Popular, destaca el de «normalitzar el valencià tant en l’administració com al carrer».

En la seua intervenció, la regidora ha celebrat que dos mesos i mig després de presentar la quarta edició d’aquesta iniciativa, que es va encetar l’any 2016, l’hemicicle torna a estar ocupat per companys i companyes, que han protagonitzat un «intercanvi cultural i lingüístic enriquidor».

«Proporcionar-vos seguretat i millorar així la vostra capacitat per a comunicar-vos en Valencià és l’objectiu principal d’aquesta iniciativa, però no l’únic. El «Voluntariat pel valencià» té, crec jo, altre propòsit menys pràctic però més valuós, aspira a fomentar el coneixement, el respecte i l’amor per la nostra cultura i la nostra llengua», ha manifestat la regidora en agrair la «voluntat» de voluntaris i voluntàries.

«És evident que durant aquests últims anys ha augmentat molt l’ús del valencià en la nostra institució, sobretot en la documentació municipal. S’ha ampliat l’oferta formativa, quantitativament i qualitativament, amb una gran resposta per part del personal, incloent-hi aquesta activitat que la setmana que ve es presentarà també a la Universitat Popular. I s’han dut a terme diverses iniciatives de dinamització en la societat, amb joves i adults. Però encara queda molt per fer per a normalitzar l’ús del valencià dins de l’Ajuntament i també per contribuir a estendre’l a altres àmbits de la vida ciutadana impulsant la normalització de la presència del valencià en les xarxes socials del govern municipal, amb la seua utilització en la publicitat institucional, amb accions per prestigiar el valencià com ara la formació, o en l’organització de conferències o trobades tècniques, científiques i professionals entre d’altres. I eixe és sense cap dubte el nostre següent repte», ha afegit.

Amb la proposta de què «el valencià avance en el nostre Ajuntament i en la nostra ciutat i, perquè siga una llengua de tots i de totes», i amb paraules d’agraïment per a Escola en València, que facilita el material per a dur a terme l’activitat, la regidora ha anunciat la continuïtat d’aquesta iniciativa.

Les parelles o grups de treball formades per 42 funcionaris i funcionàries valencianoparlants que s’han prestat com a voluntaris per parlar en valencià amb 81 companys i companyes que volen aprendre aquesta llengua o millorar el nivell que ja en tenen, han sigut organitzades pel Gabinet de Normalització Lingüística i s’han reunit setmanalment en trobades d’una hora, amb material didàctic, quaderns i altres eines per recrear situacions reals.

Durant l’acte, algunes d’aquestes persones han donat compte de la seua experiència amb la lectura de textos de Bernat Capó, Empar Lanuza i Vicent Andrés Estellés. En l’acte també han participat Vicent Font, responsable del Voluntariat pel valencià d’Escola Valenciana, qui ha animat tothom a parlar i escoltar valencià així com a rebre aquestes sessions formatives «com un regal».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

CCCC
activem alfafar