25n
25N
25N

L'Ajuntament dóna suport als actes de la Setmana Europea de la Prova del VIH

L'Ajuntament dóna suport als actes de la Setmana Europea de la Prova del VIH
19/11/2016 -

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha expressat el suport de l’Ajuntament a la Setmana Europea de la Prova de VIH, que impulsen el Comité Ciutadà Antisida de la Comunitat Valenciana i la Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA).

D’aquesta manera, l’Ajuntament manifesta el reconeixement a la llarga trajectòria d’aquestes entitats en la seua labor de suport als drets i a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per VIH.

La campanya se centra en el lema “Vine a fer-te’n la prova”, i llança un missatge a la ciutadania a través d’un anunci elaborat per les entitats organitzadores, que s’emetrà en el canal Bussi de l’EMT des de hui i fins al pròxim dia 25 de novembre.

Tal com ha recordat la regidora Maite Girau, el diagnòstic precoç té una gran importància en les infeccions de transmissió sexual. “Com més prompte es coneix l’estat serològic de la persona, abans pot començar a tractar-se mèdicament i a millorar el seu sistema immunitari. Un diagnòstic precoç, quan encara no n’hi ha símptomes, és la via més efectiva per a garantir una vida saludable”, ha afirmat la delegada.

Per això, mantenir un control d’ITS és vital per a la salut individual de les persones, però també és un compromís social: iniciar el tractament tan prompte com siga possible facilita que la càrrega viral es torne indetectable i, conseqüentment, desapareguen les possibilitats de transmissió del virus. La prova és confidencial, anònima i gratuïta.

S’estima que a la Comunitat Valenciana es produeix cada dia un nou cas de VIH i, del total de diagnòstics, el 46,2% són tardans, la qual cosa pot ocasionar greus conseqüències per a l’estat de salut de la persona afectada. Sensibilitzar-se i naturalitzar la prova de diagnòstic com un control rutinari més és l’única manera de reduir el nombre de nous casos de VIH. En l’actualitat, aproximadament un terç de les persones amb VIH desconeixen que en tenen, perquè no se n’han fet la prova.

El diagnòstic precoç, juntament amb altres mesures com la PREP (profilaxi preexposició) és una de les estratègies més importants per a complir els objectius de 90-90-90 ONUSIDA (90% de persones diagnosticades, 90% en tractament, 90% amb la càrrega viral indetectable) i aconseguir 0 noves transmissions.

Maite Girau ha conclòs assenyalant la importància de les campanyes informatives i de sensibilització, ja que ajuden a prevenir no sols els contagis, sinó també els problemes socials que es deriven de la malaltia, A més, contribueixen, com en aquest cas, a estretir els llaços de col·laboració entre l’Administració i el moviment associatiu de persones afectades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 17 =